proszę o pomoc w budowie zestawu do max 6500 zł
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kris194 · Opublikowano
U nas za PRL to służby musiały wykradać różne technologie a Chinom zachód zaniósł wszystko na tacy. Jak ktoś nie rozumie co sobie zrobiliśmy to niech spojrzy sobie na Shenzhen 45 lat temu i teraz. Najlepszy jest ten mit, że na produkty produkowane w EU by nas nie było stać. Dziwnym trafem chociażby kuchenki czy lodówki produkowane w Polsce jakoś nie kosztują kilka pensji -
Przez Camis · Opublikowano
Robiłeś zdjęcia telefonem podczas jazdy?. -
Przez krukkpl · Opublikowano
Bawi się ktoś w jakąś self-hosted domową automatyzację / monitoring? (home-assistant, coś takiego?) Buduję właśnie chatę (obecnie surowy otwarty) i myślę, co tu ogarnąć na przyszłość. Na razie w planach: Na zewnątrz kamerki podpięte do lokalnego serwera z Frigate NVR z detekcją AI. W środku standardowe czujki ruchu + jakiś abonament na ochronę W kluczowych włącznikach/gniazdkach przekaźniki do przełączania przez wifi. Dodatkowo standard - brama, brama garażowa, widofon. Jeszcze dokładnie nie wiem jak pompa ciepła się z tym zintegruje, ale coś na pewno ma być. Coś jeszcze warto? Zna się ktoś na połączeniach światłowodowych? Myślałem, żeby sobie puścić jakiś światłowód na przyszłość od pom. gospodarczego (gdzie będzie urządzenie końcowe operatora), przynajmniej do pokoju "biurowego" i salonu. Oprócz tego będzie oczywiście skrętka kat. 6A.
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi