ŚrubokrętNinja Napisano September 25 Zgłoś Udostępnij Napisano September 25 Cześć wszystkim, Mam dość nietypowy problem, z którym zmagam się od jakiegoś czasu. W losowych momentach, podczas korzystania z komputera, obraz na monitorze znika i pojawia się komunikat „brak sygnału”. Komputer nadal działa (słychać wentylatory, diody się świecą), ale nie ma obrazu. Zmuszony jestem go wyłączyć przyciskiem. Po ponownym uruchomieniu komputera obraz wraca, ale pojawia się nowy problem – nie mam dźwięku. Na ikonce głośnika w prawym dolnym rogu ekranu widnieje czerwony krzyżyk. Co więcej, gdy klikam prawym przyciskiem myszy na pulpicie, nie widzę opcji związanych ze sterownikiem graficznym (mam zainstalowane sterowniki od karty graficznej). Problem pojawia się bardzo nieregularnie – czasem komputer działa tydzień bez problemu, a czasem problem występuje co kilka dni. Czasem po przywróceniu systemu lub po kilku restartach wszystko wraca do normy, ale nie zawsze. Specyfikacja komputera: Procesor: Ryzen 5 3600 Płyta główna: MSI B450 Tomahawk Pamięć RAM: 16 GB Karta graficzna: RX 5700 XT 8 GB Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Czy macie jakieś pomysły, co może być przyczyną i jak rozwiązać ten problem na stałe? Dziękuję za wszelkie sugestie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się