Wysokie fpsy ale spadki w płynnośći
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez MarioDee · Opublikowano
Witam. Korzystam teraz oferty Nju, mam w sumie 3 karty sim, każa z innym numerem. Jedna w moim smartfonie, druga w samochodzie w radiu Android, a trzeci numer użytkuje mój tata. Chciałem mieć jeszcze jedną kartę z tym samym numerem do mojego drugiego telefonu "roboczego", ale Nju nie obsługuje multi sim. Interesuje mnie oferta Orange Flex, z której kiedyś korzystałem, ale przeszedłem do Nju właśnie. Ten numer co teraz mam w radiu, to byłby jako dodatkowy plan za 15 zł i doładowywałbym go gigabajtami z mojego nr głównego. Nie wiem tylko czy wtedy te gb działają za granicą? Bo wiem że z multi sim nie działa. Natomiast z telefonem taty nie ma problemu, kolejny pakiet za 15 zł bez neta mu wystarczy, bo i tak nie korzysta z niego. Więc korzystałbym z planu za 35 zł, plus dodatkowa karta sim z tym samym numerem do mojego drugiego telefonu, plus dwa dodatkowe plany po 15 zł, z tym że jeden bym doładowywał gigabajtami, to opcja do radia Android. Co o tym sądzicie? -
Przez Petru23 · Opublikowano
@galakty Ale jak to się ma do śladu na wierzchu dachu? W tym kontekście pytałem -
Przez MadDog · Opublikowano
Nie będę zakładał osobnego tematu bo uważam, że to jest bez sensu. Nie ma aut idealnych i tak samo jak chińczyki to tak samo inni producenci mają takie przypadłości. Dla przykładu weźmy grupa Tiguana 2024r: Mam problemy z nagłym hamowaniem awaryjnym np. przed rondem lub skrzyżowaniem oraz np.przy cofaniu gdzie auto potrafi stanąć jak wryte bez powodu z czerwonym alarmem na ekranie.. A widzę że nie ma ustawień zmiany czułości dla front assist, a jedynie wyłączanie za każdym razem, bo na stałe się nie da. Jeszcze nikt mi w tył nie wjechał, ale niewiele brakowało... Czy jest nowszy soft, który te niebezpieczne zachowania systemów likwiduje ? Z grupy Arteona Masz usterki w Arteonie - wybierz program "Car Protect" Cześć, mały elaborat, ale możliwe że komuś pomoże…. Widząc, że piszecie o błędach, usterkach w swoich Artkach prosząc o wskazówki zanim pojedziecie na często kosztowną naprawę postanowiłem podzielić się „sposobem” jak ja robię to w ASO „prawie bezpłatnie”. Na teraz program car protect bez kłopotu zadziałał i usunęli: - usterki z travel assistance (wymiana kierownicy) - zaparował mi reflektor, mieli wymienić na nowy ale okazało się po rozebraniu jakaś zaślepka spadła, oczyścili reflektor… naprawili - przyciski w kierownicy wymienili gdyż nie działała wibracja przy dotyku (haptyka) - klamka od kierowcy do wymiany (malowania) systemu Keyless zawiódł - szyberdach lekko skrzypiał, później zaczął się zacinać aż stanął „dęba” (sam smar 700 zł w ASO) + koszt ustawiania i czyszczenia w zwykłym procesie - wymiana odmy bo ciekła Oczywiście „grubsze naprawy” także obejmuje ten zakres, musisz się po prostu wczytać aby znaleźć szczegóły które cię interesują. …ja jestem zadowolony Cena zależy od pakietu i wyniku przeglądu Twojego auta. Ja mam platynowy 5650 zł ====================== Dla zainteresowanych: ubezpieczenie wymaga, aby używany samochód przeszedł pozytywnie techniczną listę kontrolną (inspekcję) przed przystąpieniem do ochrony, jeśli gwarancja fabryczna już wygasła. …czynniki brane pod uwagę: Wiek i przebieg: Ubezpieczenie obejmuje zazwyczaj samochody w wieku do 15 lat i przebiegu do 300 000 km Lista kontrolna: W przypadku aut bez gwarancji fabrycznej, konieczna jest inspekcja potwierdzająca sprawność techniczną (lista punktów zależy od konkretnego wariantu i ubezpieczyciela). Koszt takiego przeglądu to około 900 zł w VW Poznań Krańcowa. + Stan techniczny: Auto nie może posiadać już istniejących usterek. Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem. Pozdrawiam i życzę bezszkodowej jazdy. Z grupy Skoda Superb 4 Dziś za mną pierwsza dłuższą trasa - prawie 1100km i mam do was dwa pytania. Czy też tak macie, że jak pada deszcz, to prawie nic nie widać w lewym lusterku, bo lewa szyba boczna jest cała zachlapana deszczem od wycieraczek? To jest jakaś masakra. Pierwszy raz jechałem w dużym deszczu i lewe lusterko jest bezużyteczne w tych warunkach. Drugi problem jaki widzę, to np. Jadę 90km/h na autostradzie w deszczu na tempomacie, gdy mega leje, Skoda wykrywa koniec jakiegoś ograniczenia prędkości i nagle wyrywa do 140 km/h. To jest jakaś masakra... przy moim silniku 265HP to w sekundę wpadasz w poślizg. Reakcja samochodu na czytanie znaków, czasami jest bezmyślna. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
W sensie przez ścianę widzisz, że te auta są super? -
Przez IceMan · Opublikowano
Trochę wyolbrzymiacie problem. Mam za ścianą chińską markę, sprzedają od kilku miesięcy i jakoś tragedii nie ma. Póki co spektakularnych katastrof nie było
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi