Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Recommended Posts

4 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

Sony wlaczylo tryb ECO. Nawet PROSIAK sluzy do tego aby wydusic wiecej od graczy, slaba dostepnosc napedow zmusi wielu do zakupow digital. 

Nie wszystkich. Miałem chętkę sobie sprawić PS5 pro w następnym roku, ale po tej akcji z napędami dam sobie spokój. Czwarty prosiak na razie mi wystarczy, a jak zdechnie to mam jeszcze peceta.

29 minut temu, aplause napisał:

Nie wszystkich. Miałem chętkę sobie sprawić PS5 pro w następnym roku, ale po tej akcji z napędami dam sobie spokój. Czwarty prosiak na razie mi wystarczy, a jak zdechnie to mam jeszcze peceta.

kupił bym chętnie ps5 pro ale z napędem i gwarancją gier w 60 fps bez mydła jako rozdzielczości jak w FF czy evilwest 

• Like 2

2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

Alez to Sony rozegralo. Sprzedali tony akcesoriów dla skalperów i jeszcze użytkownicy będą kupować gry w wersji digital. Mistrzowie biznesu :puchar:

Tylko gdzie ci skalperzy bo napedow na aukcjach jak nie bylo tak nie ma wiec nie sadze, ze to skalperzy, a raczej nikt normlany nie kupi od skalpera napedu za tysiaka ;)

Wdg mnie jest po prosutp popyt na konsole wiec ci sami kupuja  naped.

Ja odpadam. PS5 mnie nie przekonało do tej pory niczym, aby wydać na ten sprzęt swoje pieniądze, Prosiak tutaj nic nie zmienia. No, może nowy Astro Bot mnie w jakikolwiek sposób zainteresował. Ale mając jeszcze stare PS4 i XSX - nie widzę sensu. Jak pojawiły się modele 30th Anniversary Edition (Slim i Pro), to mnie nawet jakoś tak naszło na zakup, ale dostępność tych wersji szybko mnie na ziemię sprowadziła. 

Nie mam pojecia ale nie widze powodu ograniczania podaży napedu, w koncu to dla nich zarobek. A kto kupuje plyty to nawykow nie zmieni tylko dlatego, ze trudniej dostac naped, predzej czy pozniej go i tak kupi. Wydaje mi sie po prostu, ze popyt przerosl podaz bo osobne napedy to przeciez i tak byl promil bo kazdy kupowal konsole z napedem, a jak kts kupil digital to przeciez tez nagle nie lecial po naped.

https://www.ppe.pl/news/355639/ps5-digital-sprzedaje-sie-fatalnie-decyzja-sony-budzi-zdziwienie.html

"Standardowa wersja konsoli z napędem optycznym zdominowała rynek, stanowiąc aż 82% wszystkich sprzedanych jednostek w USA. Model PS5 Digital Edition musiał zadowolić się zaledwie 18-procentowym udziałem w rynku."

A udzial cyfry dzis to ok 75%-80% wszystkich gier  PSN Store. Wiec sony nic nie musi sztucznie ograniczac bo nawet osoby z napedem kupuja cyfry ;)

Wiec nie szukałbym tutaj w napedach jakiegos spisku sony :D

Przy tajkiej sprzedazy digital nikt nie produkuje napedow na potege.

Edytowano przez Phoenix.

Tylko takie rzeczy robi się zupełnie inaczej niż ograniczenie dostępności napędów :D Których generalnie jest sporo, tylko wiele hurtowni póki co je chomikuje.

Uwielbiam teorie spiskowe. Dystrybucja fizyczna to ciągle istotna część sprzedaży, szczególnie wśród graczy z lat 70 i 80, oraz początku 90. Mam ziomka co ogarnia ten biznes od ponad dekady i wiem jak to wygląda od zaplecza.

2 minuty temu, ntt_system napisał:

ciekawe jak będzie z dostępnością konsol i ile będzie anulowanych preorderow

Konsol jest od zawalenia. Trudno wyrokować tylko czy SONY tyle tego wyprodukowało, czy tak słabo to się sprzedaje.

7 minut temu, Phoenix. napisał:

https://www.ppe.pl/news/355639/ps5-digital-sprzedaje-sie-fatalnie-decyzja-sony-budzi-zdziwienie.html

"Standardowa wersja konsoli z napędem optycznym zdominowała rynek, stanowiąc aż 82% wszystkich sprzedanych jednostek w USA. Model PS5 Digital Edition musiał zadowolić się zaledwie 18-procentowym udziałem w rynku."

A udzial cyfry dzis to ok 75%-80% wszystkich gier  PSN Store. Wiec sony nic nie musi sztucznie ograniczac bo nawet osoby z napedem kupuja cyfry ;)

Wiec nie szukałbym tutaj w napedach jakiegos spisku sony :D

Przy tajkiej sprzedazy digital nikt nie produkuje napedow na potege.

Ja będę tak długo kupował konsole z napędem (lub osobno napęd) jak długo będą takie produkować:) Lubię mieć grę fizycznie i zawsze mogę odsprzedać dalej lub kupić używkę. Ceny i promocje na gry cyfrowe w PS Store zostawie bez komentarza haha.

Dlatego do PROsiaczka też dokupie napęd, mam nadzieję, że ceny w lutym/marcu będą już bardziej normalne.

• Like 1
  • Upvote 1

10 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

@ryba Chodzi mi o to dlaczego Sony nie daje takiej mozliwosci w standardzie? Jaki jest powod? 

Prosta sprawa. Mają jedną linię, która robi jedną konsole. Nie muszą myśleć ile zrobić DIGITALa a ile z NAPĘDEM. Jak ktoś będzie chciał napęd to sobie go kupi osobno. Jak nie, to nie. 

Optymalizacja procesów.  

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...