Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Recommended Posts

7 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

@Phoenix. To musialo byc bardzo maly tych napedow, PRO jest dostepne w kazdym sklepie. Nie sadze by Sony wyslalo jakas szalona ilosc konsol nasz kraj. Specjalnie ograniczaja dostepnosc napedu by zwiekszyc sprzedaz cyfry?

Na początku problem był u nas, ale ostatnio już w większości Europy napedow brak.

4 godziny temu, ntt_system napisał:

z redit'a, źródło

1.jpg.8bf101cd94b04dd677a3451629d67c57.jpg

2.jpg.3962aca43a8837760f311cc8c9009e9b.jpg

A już się cieszyli że panele ze slimki spasują..

11 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

@Phoenix. To musialo byc bardzo maly tych napedow, PRO jest dostepne w kazdym sklepie. Nie sadze by Sony wyslalo jakas szalona ilosc konsol nasz kraj. Specjalnie ograniczaja dostepnosc napedu by zwiekszyc sprzedaz cyfry?

Moim zdaniem myśleli, że power userzy przeszli na cyfrę w dużej mierze, a się okazuje, że ludzie sobie jednak cenią możliwość odpalenia płytki nawet jeśli okazjonalnie.

Jedyny plus takiej sytuacji jest taki, że może się dwa razy zastanowią zanim totalnie zaorają napęd w PS6

24 minuty temu, michaelius33 napisał:

Moim zdaniem myśleli, że power userzy przeszli na cyfrę w dużej mierze, a się okazuje, że ludzie sobie jednak cenią możliwość odpalenia płytki nawet jeśli okazjonalnie.

Jedyny plus takiej sytuacji jest taki, że może się dwa razy zastanowią zanim totalnie zaorają napęd w PS6

Może jestem w niszy, ale generalnie często korzystam z napędu b-r w konsoli do odpalania filmów b-r, a tych mam z 3 meblościanki :E I cenię sobie możliwość sterowania konsolą z pilota do odtwarzania treści.

Napęd kupię na pewno, jak jego cena wróci do normy, ale na bank nie będę wspierał SONY czy skalperów zakupem teraz, w premierę. Mam tyle cyfr do ogrania, że mi do marca wystarczy :E 

Co do paneli - a na co to komu potrzebne? Wymienialność z PS5 slim? :E Byłaby, spoko - nie będzie, też spoko. Takie panele na ali albo temu kilkanaście złotych kosztują, ie ma potrzeby kupowania oryginału.

Podstawkę do pionu też mam już w formie scanu do druku 3D :E trzeba będzie, to sobie wydrukuję. Ale obstawiam, że to zbyteczne.

22 godziny temu, Qrdello napisał:

To ostatecznie kto się szarpie na zakup PROsiaka w okolicach premiery?

Ja wciąż mam zwykłego FATa więc na bank pokuszę się o porównanie ze zdjęciami i recenzją, ale to jakoś z tydzień po premierze.

Jeżeli XKOM nie zwali i dostarczy w czwartek, to będę miał nockę na zainstalowanie kilku gier bo w weekend jadę w głuszę i zamiaruję zabrać PROsiaka ze sobą :E 

Ja sie szarpnalem, ma byc dostarczony 7'mego

9 minut temu, Qrdello napisał:

Może jestem w niszy, ale generalnie często korzystam z napędu b-r w konsoli do odpalania filmów b-r, a tych mam z 3 meblościanki :E I cenię sobie możliwość sterowania konsolą z pilota do odtwarzania treści.

Tyle, ze ten, PS5 jako odtwarzacz bluray to turbo pomylka. :)

Edytowano przez Joloxx9
  • Upvote 1

3 minuty temu, ODIN85 napisał:

Slimkę akurat fajnie rozbierał więc Pro też chętnie obejrzę.

Nie widziałem tego, Bardziej się odnoszę do tego co odebrałem po kilku filmikach jak to próbował się właśnie lansować na jakiego eksperta to on nie jest a reszta się nie zna

Plastiki tez nie pasuja mimo takich samych rozmiarow? Ciekawe dlaczego :smiech:Bylem fanem Sony ale w tej generacji ich totalnie odkleilo. Na kazdym kroku golenie konsumenta. :/ Brak napedu we flagowwym produkcie uswiadcza mnie w przekonaniu ze dobrze zrobilem pozbywajac sie ich konsoli z domu. :witojcie2:

Edytowano przez RTXnietylko4060tiUSER

2 godziny temu, MroczneWidmo napisał:

Jestem prawie pewny, że w 2025 będzie w sprzedaży samo PS5 Slim Digital i napędy do kupienia osobno.

Wróżenie z fusów, bazujmy na faktach. Jesteś w stanie mi to logicznie wyjaśnić dlaczego slim jest sprzedawany z napedem a pro nie? Dla mnie to jest zwykla chec zysku przez zwiekszenie sprzedazy gier w formie digital. Podobna sytuacja z panelami ktore mimo tych samych gabarytow nie beda pasowac do PRO.

Edytowano przez RTXnietylko4060tiUSER

Oczywiście. PS5 Pro to będzie 5-10% sprzedaży normalnej konsoli. Innymi słowy - jest sen jeszcze mieć dwie linie dla PS5 z napędem i bez, ale dla PRO mieć dwie wersje jest już kompletnie bez sensu.

Dwa. Nikt Ci nie odbiera możliwości kupna tego napędu. Gdyby chcieli zwiększyć zyski z digitala, to w ogóle nie dawali by opcji na kupienie tego napędu. Jaki masz aktualnie problem? Możesz kupić konsole i możesz kupić do niej napęd jeśli będziesz miał potrzebę grać w gry z płyty. 

Zachowujesz się tak, jakby SONY w ogóle zabrało taką możliwość. 

Edytowano przez MroczneWidmo

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...