AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja W valhali ani jednego dodatku nie przeszedłem tzn. zacząłem tylko ten w tym fantastycznym święcie, ale szybko odpuściłem, za bardzo fantastyczne to było. Oni odlecieli w kosmos od pewnego momentu i to dość konkretnie. 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja @AndrzejTrg Masz racje, przypomnialem sobie ze w Valhalli tez bylo przegiecie z fantasy. Jak dla mnie watki fantasy w Origins to taki borderline co akceptuje a co nie... 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja W Origins jak dobrze pamiętam to tego wątku fantastycznego aż tak dużo chyba nie było, ja i tak po Eziu skipowalem cutscenki bo wtedy już odlatywali, ale wracali na ziemię, a po Origins to już się wystrzelili w kosmos za daleko. Ciekawe jakie w tej części są wątki fantastyczne, aż strach chyba pomyśleć?
Roman_PCMR 866 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Ciekawe jakie w tej części są wątki fantastyczne, aż strach chyba pomyśleć? Malo jest watkow fantasy. Przeszedlem AC:S i......watki fantasy jak i murzyn to najmniejszy problem AC:S. Nasmieszniejsze jest to ze pierwsze 50h AC:S ocenialem pozytywnie. Potem recykling questow, asetow i mechanik sie poprostu bardzo bardzo nudzi. Zdobywanie kolejnych zamkow, i ten labirynt ktoredy dojsc do skrzyni z nagroda, gdzie schody Moment ktory przelal czare goryczy byl jak po przejsciu AC:S odpalilem Origins a potem Odyssey. Tamte gry mimo uplywu czasu sa lepsze. Szkoda gadac.... Zmarnowany potencjal Edytowane 28 Maja przez Roman_PCMR 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja To czyli dobrze że wysiadłem z tego pociągu
ODIN85 3 501 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a): Malo jest watkow fantasy. Przeszedlam AC:S i......watki fantasy jak i murzyn to najmniejszy problem AC:S. Nasmieszniejsze jest to ze pierwsze 50h AC:S ocenialem pozytywnie. Potem recykling questow, asetow i mechanik sie poprostu bardzo bardzo nudzi. Zdobywanie kolejnych zamkow, i ten labirynt ktoredy dojsc do skrzyni z nagroda, gdzie schody Moment ktory przelal czare goryczy byl jak po przejsciu AC:S odpalilem Origins a potem Odyssey. Tamte gry mimo uplywu czasu sa lepsze. Szkoda gadac.... Zmarnowany potencjal W czym są niby lepsze jak od Origins zmienia się tylko mapa i główny bohater 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): W czym są niby lepsze jak od Origins zmienia się tylko mapa i główny bohater Juz tlumacze. Jestem mega fanem assasyna i wiekszosc czesci przechodzilem kilka razy 1. Roznica w eksploracji: W Origins mozesz sie wspinac praktycznie wszedzie i na wszystko. W Shadows nawet jak sciana wyglada na taka po ktorej mozna wchodzic to czesto nie mozna. W Origins mozesz po lini prostej przejsc mape od jednego konca do drugiego, masz wolnosc. W Shadows przemieszczanie sie po lasach jest prawie nie mozliwe. Roslinnosc gesta, blok widoku i fizyczny blok postaci. Wymusza sie podroz po drogach. 2. Lokacje W Shadows po 20 godzinach widziales juz rozklad wszystkich zamkow i obozow. Potem lokacje maja drobne zmiany. Szczegolnie koncowy budynek fortow, ten zameczek najwyzszy jest praktycznie taki sam. Np wejscie do skrzyni zawsze jest przez dach jak i po tych wk^%$cych stromych schodkach ala drabina. W Origins masz mega mega fajne forty, garnizony i palace np Nikiou Fort, Fort Boubastos, Akra Garrison czy Pharos Garrison z mega latarnia. 3. Assety Recykilng assetow w shadows to skandal. W Origins mozesz trafic na piekna rzezbe/pomnik ktora jest tylko w jednej dedykowanej lokacji. 4. Questy Repetytywnosc questow glownych, misji pobocznych i misji srodowiskowych w Shadowsach to taki sam skandal jak z asetami. Klaskanie przy kapliczkach przez 7-10 sekund setki razy wnerwia. Misje w Origins nie sa jakies mega ale nie denerwuja Jest tego duzo wiecej ale juz nie chce rozpisywac, napisze na szybko: Zwierzeta w origins super, w shadows lipa. AI przeciwnikow w shadows tragedia. Na poziomie SW: Outlaws, w Origins moze i nie jest jakos super ale przynajmniej przeciwnicy moga wchodzic na dach W shadows zabrali babce luk, luk ma tylko bambus Pewnie jak bym prezysiadl to napisal bym duzo wiecej. W Shadows grafika jest 9.5/10 i rewolucyjny system pogody. Reszta jest slaba/srednia Edytowane 28 Maja przez Roman_PCMR 5
Kadajo 7 408 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Ubi wchodzi w cień i zamienia się w okręt podwodny, żeby udawać, że nie jest Titanikiem 2
tgolik 546 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Sam już nie wiem, która gra gorsza. Chyba jednak Cuszima bardziej mnie znudziła niż Shadows. I szybciej, bo już po 4 godzinach (w 3 podejściach). No i graficznie Shadows deklasuje GoT.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) @tgolik Kurde. Ja tak samo mialem. Od cuszimy odbijalem sie wielokrotnie. Raz przegralem 10h fabuly, jezu jakie nudy!!!!!!! Edytowane 2 Czerwca przez Roman_PCMR 1
tgolik 546 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca @Roman_PCMR Nie boisz się pisać tutaj, że Cuszima Ci się nie podoba? 2
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 9 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a): @tgolik Kurde. Ja tak samo mialem. Od cuszimy odbijalem sie wielokrotnie. Raz przegralem 10h fabuly, jezu jakie nudy!!!!!!! To dokończ bo sama fabuła to z 15h.
tgolik 546 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) Ale kolega napisał, że żałuje nawet tych 10 godzin w Cuszimie, czemu miałby się dłużej męczyć? Ja po 4 godzinach GoT z przyjemnością wróciłem do AC Shadows. Edytowane 3 Czerwca przez tgolik
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) Co Was od cuszimy odrzuciło? Gameplay, fabuła czy co? Bo z tego co czytałem fabuła może dupy nie urywa, ale kiedy fabuła w serii AC była na dobrym...wróć... choćby na przeciętnym poziomie?> dla mnie ostatni raz przy Eziu. Gameplay za dużo nie powiem, ponieważ mało widziałem materiałów z cuszimy, z shadows też mało, ale bardziej bym bym skłonny iść w stronę właśnie GoT. Ale mówię w żadną grę nie grałem, więc to są moje spostrzeżenia z urywków które widziałem. Edytowane 3 Czerwca przez AndrzejTrg
tgolik 546 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Dałem Cuszimie kilka szans. To co mnie odrzuciło, to patetyczna fabuła, która nie była mnie w stanie zaangażować. Wkurza mnie też ten wiatr, bo muszę co chwila wciskać kombinację klawiszy, żeby wskazał mi kierunek - zdecydowanie wolę minimapę i widoczne znaczniki. Walka wg mnie słabsza niż w Shadows, archaiczna grafika - w AC: Shadows można spędzać czas podziwiając detale, choćby w miasteczkach. Większość mechanik GoT widziałem w innych grach, np. tryb śledztwa, jednak ten z W3 bardziej mi się podoba. 1 1
miro 702 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Godzinę temu, tgolik napisał(a): Wkurza mnie też ten wiatr, to samo też się odbiłem dwa razy od szuszimy, a czekałem na nią tyle czasu, dla mnie duże rozczarowanie mam na dysku, jeszcze dam jej szansę, ale .... pamiętam jak mój synuś pykał na ps4, kilka razy podglądałem rozgrywkę i bardo mi się podobało, a potem jak sam zacząłem to szybko mnie zmuliła 1 1
caleb59 1 621 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Nie trzeba cały czas wywoływać wiatru, nauczcie się zwracać uwagę na subtelne powiewy raz na jakiś czas - one również wskazują aktualnie obrany cel. 1 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a): Co Was od cuszimy odrzuciło? Gameplay, fabuła czy co? Bo z tego co czytałem fabuła może dupy nie urywa, ale kiedy fabuła w serii AC była na dobrym...wróć... choćby na przeciętnym poziomie?> dla mnie ostatni raz przy Eziu. Gameplay za dużo nie powiem, ponieważ mało widziałem materiałów z cuszimy, z shadows też mało, ale bardziej bym bym skłonny iść w stronę właśnie GoT. Ale mówię w żadną grę nie grałem, więc to są moje spostrzeżenia z urywków które widziałem. Slaba eksploracja(nie liczac wskaznika drogi), lokacje jakies dziwne. Fizyka skokow tez dziwna. Itemki nie zachecajace do lootowania. Strasznie nie rowna grafika, mozna bylo natrafic na tekstury rodem z PS4 na pecetowej wersji. Fabula okropna. Nie dalem rady pograc mimo ze strasznie sie zmuszalem.... Zeby nie byc malkontentem to pare rzeczy bylo tez fajnych: Fajna walka, fajny patent ze wiatr wskazuje ci droge, grafika miejscami b ladna(szczegolnie pola z przenica) Ogolnie nie wiem dlaczego gierka zebrala takie dobre opinie. To poprostu Far Cry w Japonii. Duzo duzo wyzej oceniam AC:Shadows mimo zmarnowanego potencjalu. 2 1 1
miro 702 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) ja po wakacjach dam szansę jeszcze raz temu " Rise of the Ronin " Edytowane 3 Czerwca przez miro
j4z 937 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Nie no Ronin to jest crap. Tsushima dla mnie świetna. Drugie tyle co w kampanii, spędziłem później w coopie. ...a na produkcję Ubi już szkoda mi słów.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca i Ronin crap i cuszima crap. Zagrajcie w Kingdom Come Deliv 2 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Temat z DEI zamkniety to wklejam tu bo dotyczy ubisoftu: Ubisoft zmienia narrację: Czerwiec miesiącem męskiego zdrowia psychicznego, nie Pride Month? 1 1 1
tgolik 546 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca @Roman_PCMR Podaruj sobie tematy DEI w wątkach o grach. Jak Cię te sprawy rajcują, na pewno znajdziesz gdzieś w necie grupę podobnych sobie. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi