Skocz do zawartości

Skrypt czyszczący Win10/Win11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jak macie takie problemy to proszę na przyszłość róbcie zdjęcie chociażby telefonem i wrzucajcie, a najlepiej jak się uda krótkie wideo nagrać jak się to objawia, ułatwi mi to naprawę i ewentualnie usprawnienie skryptu

robiłem kiedyś jeszcze na pclabie na Ryz 7 5700G z 32GB DDR4 3600 CL16 przyrosty były znaczne (około +5-7% dla CPU i około +4-5% na GPU), jak mi się trafi jakiś komp do robienia z 32GB RAMu to podrzucę testy bo swojego teraz nie poświęcę %-) no chyba że w okresie między-świąteczno-noworocznym jak znajdę chwilę to zrobię testy na 5900X z 32GB i 6600XT o ile żona i córka swój komp do gier poświęcą na parę godzin %-) 

a sorki... testy jednak były na 5700G z 16GB RAMu, znalazłem na serwerze zrzuty, ale niestety nie wszystkie

Drive.png

system po instalacji sterowników + APP + Fullupdate co było w WindowsUpdate dostępne

Drive.png

po użyciu skryptu

FireStrike.png

wynik bez skryptu dla APU 5700G

FireStrike.png

wynik ze skryptem dla APU 5700G

Info.png

po użyciu skryptu

Cr20.png

Cinebench R20 miejsce 13 po użyciu skryptu, miejsce 14 bez użycia

ale zaznaczam że to był skrypt chyba w wersji 3.0 testowany, czy coś koło tego... nie pamiętam dokładnie... no i sorki za poprzednią wiadomość, trochę jednak z wartościami przesadziłem :D 

jeszcze znalazłem dla tego samego PC testy SteelNomand bez skryptu:

SteelNomand.png

i po użyciu skryptu:

SteelNomand.png

wyniki graficzne może nie jakieś spektakularne na plus, ale to tylko APU :D nie wiem jak sprawdziłoby się to na normalnej karcie graficznej, w swoim kompie też korzystam z CPU z APU %-) 

PS> aaaa... i jeszcze ważna rzecz - nie korzystałem tutaj z punktu "RetroPC" :) 

Edytowane przez wowo89
  • Like 1