Seria Legion, Legion Pro, Slim, Pro 5/7 - Oficjalny Temat
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Metal jest dla entuzjastów którzy chcą osiągnąć jak najlepszy transfer cieplny (tak jak już ernorator wspomniał), na rdzeniu nie zostaje ślad jak go zetrzesz ale na stopce chłodzenia już tak więc nie polecam kłaść LM do sprzętu który jest jeszcze w okresie gwarancji, Lepsza wydajność PTM'a po wygrzaniu to mit. -
Przez LeBomB · Opublikowano
@Suchy211 @adashi spodziewałem się tego typu reakcji, dlatego dopisałem ostatni akapit, którego jak widać nie zrozumieliście, że to wyłącznie mój pogląd, moja opinia i propozycja, która wiadomo że jest niedopracowana. Jak ktoś chce pić wódkę raz w miesiącu przy jakiejś okazji to 200 zł wyda. Jak ktoś będzie chciał chlać co tydzień czy częściej to go nie będzie stać. Ponadto wcześniej opisywałem już cały problem i o co mi chodzi. Nie będę tego powielał, wróćcie sobie i przeczytajcie w czym widzę problem. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
@Send1N popraw mnie ale metal: jest droższy, gorzej się go aplikuje, przewodzi prąd, aplikację można spierdzielić przez co wejdzie w reakcję, ma lepsze właściwości cieplne ale ulega degradacji (powolnej ale jednak), ciężej się go usuwa w przypadku np. gdy chcemy zrobić upgrade czy ogólnie rozkręcić no i gdy oddamy np. GPU po LM na gwarę raczej mogą być problemy? No jak dla mnie minusy jednak przeważają, mimo wszystko. Jak ktoś nie jest jakimś maniakiem temperatur to PTM powinien wystarczyć, a moim zdaniem i tak po iluś cyklach chłodzenia i nagrzewania poprawia swoje właściwości i przynajmniej zrówna się z dobrej jakości pastą, co jest na plus. -
Przez Spl97 · Opublikowano
Zotac (jak i cały PC Partner, do którego należy również Sapphire, Inno3D itd.) to tylko jedna firma, która się z Chin wyniosła. Cała reszta nadal fabrykuje w Chinach. -
Przez lukadd · Opublikowano
No to jest to co interesuję tygryski najbardziej Do tego przecież mamy ten sam proces tylko po lekkim liftingu. Dla tego od już dawna mam wątpliwości co do realnego kopa w wydajności tych GPU i ile tu się da wykrzesać głównie przez poprawę archi, czy nvidia nie pójdzie po całości w tej generacji w AI, AI i AI. DLSS4, więcej fake klatek etc. No to nie jest biała
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi