Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

gdzie problem jeśli używali zakazanych ŚPB? na tym to chyba polega, że policja działa w ryzach pewnego prawa, a nie pełna samowolka? 

Gość właśnie kogoś dosłownie z*****ł, zachowuje się agresywnie, a Ty pieprzysz o ŚPB?

Tu nie powinno być żadnej sprawy.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, crush napisał(a):

Gość właśnie kogoś dosłownie z*****ł, zachowuje się agresywnie, a Ty pieprzysz o ŚPB?

czyli w dupie mamy prawa człowieka? po co mamy prawo, skoro policja nie potrafi go przestrzegać? Poza tym czytałeś dokładniej co oni robili? Gaz na twarz skutego? Dociskanie nogami do gleby? wygięcie nóg za skute ręce na plecach? to jest PATOLOGIA, ale w sumie nie dziwię się, że akurat ty tego bronisz.

6 minut temu, crush napisał(a):

Tu nie powinno być żadnej sprawy.

Ano jasne, Ty byś chciał żeby go na miejscu odwalili.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

czyli w dupie mamy prawa człowieka? po co mamy prawo, skoro policja nie potrafi go przestrzegać? Poza tym czytałeś dokładniej co oni robili? Gaz na twarz skutego? Dociskanie nogami do gleby? wygięcie nóg za skute ręce na plecach? to jest PATOLOGIA, ale w sumie nie dziwię się, że akurat ty tego bronisz.

Prawa człowieka dla mordercy? Nope.

W sumie jedyna wada tej akcji to fakt, że tam peta nie zgasili. Bo teraz podatnik za to chodzące gówno płaci.

Edytowane przez crush
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

morderca też człowiek. Każdemu za popełnione winy należy się sprawiedliwy proces i kara zgodna z KPK.

Dalej w ten temat nie wchodzę, bo nie mam zamiaru marnować weekendu na jałowe polemiki z Tobą, bo i tak nie zrozumiesz.

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Życie ludzkie nie ma równej wartości.

Słodki jesteś, normalnie Pan życia i śmierci się odezwał :E 

Wiem, że mnie stawiasz pewno na równi z tym typem, ale przykro mi nie jest, naprawdę. Ja się cieszę, że BSW działa i może w przyszłości zacznę czuć się bezpieczniej na widok policji.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

gdzie problem jeśli używali zakazanych ŚPB? na tym to chyba polega, że policja działa w ryzach pewnego prawa, a nie pełna samowolka? 

Przede wszystkim nie jest jasne w jaki sposób policjanci zwracali się do podejrzanego. Czy używali właściwych zaimków. A może doprowadzili go do stanu zaniepokojenia? Ich uchybień może być więcej!

Opublikowano (edytowane)

@huudyy Ja Cię do mordercy nie porównuję, to Ty to napisałeś.

Szczególnie bezpiecznie poczujesz się w sytuacji gdy policjant zawaha się przy próbie pomocy Tobie czy komuś bliskiemu, bo pomyśli o późniejszej interpretacji swoich działań. 🤗

Chyba, że planujesz popełniać przestępstwa i boisz się tego typu interwencji. Ale to wtedy tak - zrównuje Cię z tamtym typem i żywcem do piachu, a policjantowi plakietkę gratulacyjną.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, adashi napisał(a):

Przede wszystkim nie jest jasne w jaki sposób policjanci zwracali się do podejrzanego. Czy używali właściwych zaimków. A może doprowadzili go do stanu zaniepokojenia? Ich uchybień może być więcej!

kolejny co nie potrafi czytać?

"Policjanci obezwładnili go w opisany wyżej sposób — przełożyli stopy leżącego brzuchem na ziemi pokrzywdzonego za kajdanki zapięte na jego ręce z tyłu. To okazało się skuteczne. W pewnym momencie Jan B. stracił przytomność. Później okazało się, że powodem była niewydolność krążeniowo-oddechowa. W związku z tym jego także przewieziono do szpitala. Lekarze wprowadzili go w stan śpiączki farmakologicznej, z której po pewnym czasie go wybudzili"

i komentarz prokuratury: "O wyjaśnienia w tej sprawie prosimy Prokuraturę Okręgową w Warszawie. Ta potwierdza nam, że w postępowaniu prowadzonym przeciwko Tomaszowi C., Wojciechowi N., Patrykowi M. i Arturowi S., są oni podejrzani o to, że 11 kwietnia 2019 r. przed wejściem do plebanii parafii św. Augustyna, będąc funkcjonariuszami publicznymi, działając wspólnie i w porozumieniu ze sobą, przekroczyli swoje uprawnienia w ten sposób, że wbrew zasadom wyrażonym w Ustawie o środkach przymusu bezpośredniego, "zastosowali względem Jana B. niedopuszczalną technikę obezwładnienia poprzez przełożenie stóp leżącego brzuchem do ziemi w/wym. pokrzywdzonego za kajdanki zapięte na jego ręce od tyłu". 

Co więcej: "jeden z policjantów, Piotr M., miał użyć wobec Jana B. chemicznego środka obezwładniającego w postaci ręcznego miotacza gazu w taki sposób, że spryskał nim bluzę pokrzywdzonego, którą następnie przykładał do jego głowy w sytuacji, gdy Janowi B. były już zapięte kajdanki służbowe na ręce trzymane z tyłu. Dodatkowo Piotr M. miał poświadczyć nieprawdę w sporządzonej przez siebie notatce urzędowej, nie podając w niej, że użył wobec Jana B. tegoż urządzenia."

wy naprawdę chcecie, by tacy ludzie byli w służbach?

9 minut temu, crush napisał(a):

Szczególnie bezpiecznie poczujesz się w sytuacji gdy policjant zawaha się przy próbie pomocy Tobie czy komuś bliskiemu, bo pomyśli o późniejszej interpretacji swoich działań. 🤗

dwa razy byłem na policji, raz zgłosić pobicie, raz kradzież. Zgadnij które umorzenie przyszło szybciej.

Chyba, że planujesz popełniać przestępstwa i boisz się tego typu interwencji

XDDD 

widzę, że dupa naprawdę Cię piecze, jak ktoś chce by prawo było respektowane i trafiało do wszystkich. 

a policjantowi plakietkę gratulacyjną.

póki co to bagietom grozi wyjebka ze służby, bez plakietki gratulacyjnej. Buuuhuuu :E

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Nie w sytuacjach oczywistych jak ta o której mówimy.

W sposób oczywisty policjanci przekroczyli uprawnienia, torturowali skutego typa więc należy im się odpowiednia kara. Czego nie rozumie? :E 

Śmieci nie powinny mieć praw, nawet jak wyglądają jak ludzie. 😁

dobra, Adolf, zwolnij już, bo brzuch mnie już boli ze śmiechu. Chłopie, zrób coś z tymi kompleksami bo aż przykro się czyta twoje posty.

• Like 1
Opublikowano

W sposób oczywisty obezwładnili mordercę który się wyrywał. Jak śmieciowi serducho nie wytrzymało to już jego problem.

Kompleksy? W związku z samobieżnym gównem które prawie zdechło? 🤔

Teraz należy tylko liczyć, że trafią na sensowną część wymiaru sprawiedliwości i zostaną uniewinnieni. No i oczywiście na to, że kmiot prędko opuści ziemski padół i przestanie obciążać budżet. 😁

Opublikowano (edytowane)

W sposób oczywisty obezwładnili mordercę który się wyrywał.

czemu czytasz tylko to, co chcesz widzieć? czemu nie jesteś w stanie skomentować tego, co w minimalny nawet sposób narusza integralność Twojego toku myślenia?

"jeden z policjantów, Piotr M., miał użyć wobec Jana B. chemicznego środka obezwładniającego w postaci ręcznego miotacza gazu w taki sposób, że spryskał nim bluzę pokrzywdzonego, którą następnie przykładał do jego głowy w sytuacji, gdy Janowi B. były już zapięte kajdanki służbowe na ręce trzymane z tyłu. Dodatkowo Piotr M. miał poświadczyć nieprawdę w sporządzonej przez siebie notatce urzędowej, nie podając w niej, że użył wobec Jana B. tegoż urządzenia."

To ma być to oczywiste obezwładnienie? Co to miało na celu? Nawet jeśli pominiemy temat nielegalnego skucia typa jak dziką świnię na safari, to jak podejdziesz do sprawy TORTUROWANIA skutego człowieka? 

edit: w sumie to nawet wiem jaka będzie odpowiedź, dla Ciebie to nie człowiek. 

Kompleksy? W związku z samobieżnym gównem które prawie zdechło? 🤔

Adi, spokojnie, bo Ci za słownictwo jeszcze warna wrzucą.

Teraz należy tylko liczyć, że trafią na sensowną część wymiaru sprawiedliwości i zostaną uniewinnieni. No i oczywiście na to, że kmiot prędko opuści ziemski padół i przestanie obciążać budżet. 😁

i vice versa? czy jakoś tak. Liczę na to, że sensowny wymiar sprawiedliwości wyda sprawiedliwy wyrok kryminalistom w mundurach.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

To ma być to oczywiste obezwładnienie?

Tak. Jak się gówno w kajdankach dalej rzuca i kopie. Ja bym mu jeszcze pałą przez łeb zajechał żeby mu światło zgasić.

Adolf, spokojnie, bo Ci za słownictwo jeszcze warna wrzucą.

Takie życie. Nazywanie morderczego gówna gównem to nie obraza. 😁

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

i vice versa? czy jakoś tak. Liczę na to, że sensowny wymiar sprawiedliwości wyda sprawiedliwy wyrok kryminalistom w mundurach.

Biedny morderca. 😔

Edytowane przez crush
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, crush napisał(a):

Tak. Jak się gówno w kajdankach dalej rzuca i kopie. Ja bym mu jeszcze pałą przez łeb zajechał żeby mu światło zgasić.

PRL w Tobie silny, widziałbym Cię w ZOMO jak nic. Do strajkujących to byś podchodził z uśmiechem na ustach i lolą w ręku.

4 minuty temu, crush napisał(a):

Takie życie. Nazywanie morderczego gówna gównem to nie obraza. 😁

i ty będziesz decydował czy to obraza czy nie? Bo dla mnie Twoje debilizmy to obraza dla naszego społeczeństwa.

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Widzę ZOMO ostro wjechało :E 

dosłownie :E 

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

PRL w Tobie silny, widziałbym Cię w ZOMO jak nic.

Patrząc na to co się dzieje na świecie to może jeszcze wrócić.

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

i ty będziesz decydował czy to obraza czy nie? Bo dla mnie Twoje debilizmy to obraza dla naszego społeczeństwa

Mnie Twoje istnienie obraża i co z tego wynika? Nic. Dokładnie tak jak z Twojej opinii o mnie. 🤷🏿‍♂️

Opublikowano

Patrząc na to co się dzieje na świecie to może jeszcze wrócić.

mokre sny :E

Mnie Twoje istnienie obraża i co z tego wynika? Nic. Dokładnie tak jak z Twojej opinii o mnie. 🤷🏿‍♂️

przykre jest tylko, że szersza publiczność musi czytać takie wysrywy. Łap malutkie skrzypce dla policjantów, możesz im zagrać jakąś smutną piosenkę na pożegnanie ze służbą, a może i wolnością :skrzypce: