Skocz do zawartości

Monitor zakrzywiony do gier wqhd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Aa no ultra nie musi być, akurat taki dzis w sklepie widziałem. Ale myślę tez o zwykłym 27" , ale widzę że fajnie wygląda, aczkolwiek z tego co do czytałem nie każda gra, a nawet nie każdy film na ytb bylby na pełnym ekranie 🥴 a ten co podałeś podobno strasznie smuży.

Zostanę chyba jednak przy LENOVO Legion R27q-30

Edytowane przez marcin0218
Opublikowano

Akurat ta Iiyama pod względem smużenia dobrze wypada jak na VA. Najwolniejsze przejście 18ms, dla porównania Odyssey G5 mierzy 39ms :E On to dopiero smuży: https://www.youtube.com/watch?v=xNIzqm5t6o0&t=288s

Zerknij sobie tu, timestamp 11:33 jeśli w linku nie działa.

Jedyna wada tego monitoru to Adaptive Sync (odświeżanie zmniejsza się gdy fps'y w grze spadają) - potrafi migotać zależnie od gry i karty graficznej. Jak używasz tego trybu to ten monitor odpada.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę temat. 
Zakupiłem ten monitor IIYAMA GCB3480 i powim tak:

- w grach typu Starcraft 2, Wiedźmin 3, CS 2 itp nie zauważyłem smużenia

- ale w o dziwo w filmach np na youtube jest zauważalna :/ 

Sam monitor okej, głosniczki w nim do słuchania podcastów lub ytb w tle moga być. Wielkość robocza ekranu WSPANIAŁA!! :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wszystko z niższym numerkiem nie ma prawa bytu    601.39 Najlepsze 
    • W ogóle te nasze rozważania nie mają sensu bo nam ciężko w to uwierzyć, ale minęło ćwierć wieku od premiery PS2. Tamto Sony to nie to Sony, które istnieje obecnie. Nie ci ludzie (nawet jeśli kilku zostało, bo 25 lat potrafi zmienić człowieka i jego podejście do pracy, zapał, cele itp.)   Potrzebujemy nowego gracza, ale tu jest problem: - żeby to zatrybiło, trzeba mieć kasę. I nie miliony, tylko miliardy. - jeśli mają być miliardy na rozkręcenie, to będą to pieniądze wymusząjące takie podejście jakie ma MS i (coraz bardziej a prawie już całkiem) Sony.    I tu koło się zamyka. Nawet jakby jakiś miliarder zjadł magicznego kaktusa i dostał wizji i przeznaczył na to ze 30 miliardów $ w testamencie, a potem po kolejnym kaktusie wyskoczył z wieżowca przekonany, że umie latać, rozwiązując problem braku finansów, i tak wymagało by to bezprecedensowej mobilizacji wielu ludzi, wybitnych ludzi u steru i wreszcie... ogromnego szczęścia.   Krótko mówiąc, nie ma co liczyć na to, że powstanie jeszcze takie coś jak PS2.
    • 1. Ludzie wyprowadzają butelki na spacer niczym psa (były nawet artykuły). 2. Butelki leżą w śmietnikach obok niezgniecione więc zajmują kupę miejsca. 3. Póki co jest ok. 50% szans na sukces więc połowa osób po wyprowadzeniu pieska z butelek go porzuca. Bo inaczej nie ma miejsca w torbie na zakupy i dodatkowych rąk.   Tak więc menele nie mają czego zbierać, skoro widzą cały śmietnik pełny to się domyślają dlaczego. To że niewypał to oczywiste - a co mądrego wymyśliły komunistyczne lewaki? Już 50 płci brzmi rozsądniej. Ja nie będę tego nosił, piję ze 4 butelki na miesiąc więc 2 zł przeżyję.
    • Skoro "ekspert" w tv ważniejszy niż normy budowlane, to nie ma o czym dyskutować. Jakieś dowody na to? I nie chodzi o jednostkowe przypadki rekordowych mrozów, a typowe temperatury. No i skoro wszystko ma być przystosowane do znanych ekstremów i do tego z zapasem, to ile więcej podatków chcesz płacić, żeby było z czego tak budować? Jak ci walną podatek drogowy x10, to pewnie będziesz pierwszy do narzekania.   Jesteś kompletnie odklejony od rzeczywistości.
    • Wydaje mi się, że teraz poruszamy się ciut wolniej. Niestety ślizg pozostał. Na tej nowej mapie czuć przestrzeń, można swobodnie się poruszać, nie odczułem że na każdym kroku czai się wróg.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...