Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, DrAdi napisał(a):

Chyba ponownie padnie na MSI, choć bardzo nie musi aorus. Gdyby nie te problemy z pałacem procków, to bym brał ASRocka.

To bierz ASRocka każdy pisze że to ujowe płyty a ty dalej swoje . Kupuj ASRocka i tyle.

Opublikowano
49 minut temu, AudRob napisał(a):

To bierz ASRocka każdy pisze że to ujowe płyty a ty dalej swoje . Kupuj ASRocka i tyle.

Jakie dalej swoje? Nie do końca cię rozumiem. Po prostu stwierdziłem pewien fakt i tyle. Skąd ten jad?

Opublikowano
17 minut temu, DrAdi napisał(a):

Jakie dalej swoje?

Spoko żaden jad chodzi że po tylu wpadkach ASRocka nie warto o nim wspominać ponieważ te płyty na niejednego  działają jak płachta na 🐂. A straty nie jednemu zrobiły duże. Wyluzuj chłopie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, AudRob napisał(a):

Spoko żaden jad chodzi że po tylu wpadkach ASRocka nie warto o nim wspominać ponieważ te płyty na niejednego  działają jak płachta na 🐂. A straty nie jednemu zrobiły duże. Wyluzuj chłopie.

Jestem wyluzowany, spokojnie. To nie było nic osobistego. Dzięki za pomoc, w takim razie MSI biorę ponownie.

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, DrAdi napisał(a):

Dzięki za pomoc, w takim razie MSI biorę ponownie.

Dobra decyzja tylko pomyśl coś z serii X

Zobacz tą może ciebie zainteresuje.  amazon.pl/dp/B0CQPLGTRV?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Opublikowano

Korci mnie X870E Tomahawk Max PZ. Zastanawiam się czy to to samo co X870E Tomahawk Max. Niby jest w zapowiedziach, ale nigdzie nie ma w sklepach. Jak takie kable się podłącza do tylnej płytki drukowanej? Takie coś jest możliwe w każdej obudowie?

Opublikowano (edytowane)

@DrAdi Też jak składałem myślałem nad kupnem  X870E Tomahawk Max ale zrezygnowałem wziąłem X67E i jestem zadowolony ma wszystko czego potrzebuję 4 dyski m2 , duża ilość portów USB , obsługa

M.2 PCIe NVMe 5.0 x4 - 1 szt.

PCIe 5.0 x16 - 1 szt.

PCIe 4.0 x16 - 2 szt.

M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 - 3 szt.

PCIe 3.0 x1 - 1 szt.

USB 3.2 Gen. 2 - 1 szt.

USB 3.2 Gen. 1 - 4 szt.

USB 2.0 - 4 szt.

Wszystko jest tylko kartę dźwiękową lepiej dokupić bo dźwięk ma słaby Realtek ALC897. Ale za 200 zł. spokojnie to ogarniesz i masz do następnych płyt jak coś.

25 minut temu, DrAdi napisał(a):

X870E Tomahawk Max

w tej płycie lepsze audio Realtek ALC4080  piszą że coś z nim nie tak jest  jakieś tam problemy są ale to już niech się wypowiedzą ci co ten kodek znają albo używali😊

X870E Tomahawk Max jest droższy ale jak masz kasę to możesz brać też płyta ok.👌

Tylko jak wspomniałem dopytaj ludzi o ten kodek  ALC4080 czy warto z nim brać płytę.

Edytowane przez AudRob
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DrAdi napisał(a):

Miałem ten kodek w tej, za którą dostanę zwrot gotówki. Nie było z nim najmniejszego problemu.

A widzisz jak chciałem kupić  mi ze względu na ten kodek płytę odradzili i kupiłem inną 😊

Ale dokupiłem dźwiękówkę i jest git.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano

Jak ktoś planuje składać AM5 na płycie MSI X870E to ja bym sugerował żeby poczekać. Obecnie w sklepach jest ich mało co widać po cenach i braku promocji, np. X870E Carbon najtaniej w lato był za 1800 zł, dzisiaj ponad 2100 zł i zero promocji, a cena nawet rośnie. Pewnie dlatego że MSI przygotowuje się do premiery X870E MAX i ograniczyło albo nawet przestało produkować zwykłe.

Przykładowo Asus X870E-E z tej samej półki co Carbon można kupić za 1500 w promocji.

Sam czekam na MSI X870E ACE. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DrAdi napisał(a):

nie potrzebuję w sumie niczego topowego z dźwiękówek, bo głośniki mam po SPDIF, mikro pod USB, słuchawki pod daca i też pod USB.

No i git👍

Zobacz np. tą płytę. amazon.pl/MSI-X870E-Gaming-plyta-glówna/dp/B0F67B9XT7

Oczywiście jej nie polecam tylko tak do wglądu😊 Ale ogólnie płyta nie jest zła.

55 minut temu, walewtynki napisał(a):

Przykładowo Asus

Asus odpada tu mowa o MSI.

Edytowane przez AudRob