Bicie rekordu
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez tmp · Opublikowano
Cześć, Czy pod to GPU wypada zmienić zasilacz? Spotkałem się z takimi opiniami, że to elektronika już "zbyt delikatna" pod takie PSU, a brak OTP dodatkowo pogłębia ryzyko. Trochę już ten zestaw mam i nigdy nie było najmniejszych nawet problemów Reszta komputera to 11400F i raptem 3 dyski - możliwe, że CPU dostanie upgrade ale nie celuje w nic co ciągnie jakieś ogromne ilości prądu. Warto wymieniać dla bezpieczeństwa jednostki czy spokojnie działać i zapomnieć? -
Przez Paw79 · Opublikowano
@maxmaster027 W obu jest termożel. Poza tym przy praktycznie identycznych konstrukcjach chłodzenia i podobnych PCB to wątpię by Gigabyte opłacało się specjalnie sortować takie pierdoły, zamiast klepać jedną linię. 5090 vs 5080 to już inna sprawa, bo raz że cena x2-x3, a dwa że TDP na poziomie 600W wymaga specjalnych rozwiązań. -
Przez tomcug · Opublikowano
Czyli sam przyznajesz, że z premedytacją manipulujesz. Dziękuję. Lolku, ja mam 9800X3D od dwóch miesięcy, a testy z równym PL1 i PL2 robię od kwietnia ubiegłego roku. I dla Twojej wiadomości, poprzednie nastawy 125/253 W w grach działały identycznie jak 125/125 W działają w obecnej procedurze, bo zawsze czekałem, aż zejdzie proc z PL2. Natomiast miały tę wadę, że właśnie wypaczały wyniki w krótkich testach. No i? Jakbym testował Intele tylko przy 125 W, to bym jeszcze zrozumiał Twój niepełnosprawny zarzut. Ale testuję w dwóch wariantach, przy 125 W i przy 253 W. Także kurtyna wallec. Od lat w Intelach nie ma czegoś takiego, jak 100% stricte stock. Przecież do 13900K i 14900K są trzy różne profile energetyczne do wyboru i każdy z nich jest stock Przestań kłamać i manipulować, to przestaniesz dostawać kontry na swoje wysrywy. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Ja bym obstawiał jednak termopady i paste droższa dali na 5080, cos jak 5080FE vs 5090FE niby to samo chlodzenie, a 5090FE dali ciekły metal i od razu duzo duzo lepiej na rdzeniu, aczkolwiek na pamieciach to ma 94-95C bo tam juz nie da sie az tak bardzo poprawic a jednak vramu 2x wiecej i 2x wiecej ciepła
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi