Bicie rekordu
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez xtn · Opublikowano
Boxowe chłodzenie do i7-7700 jest zwyczajnie słabe. Trzeba kupić chociaz jakiegos Spartana 3/5 lub oczywiście Fera 5 i sprawdzić. Powinno być dużo lepiej. Kiedys i7-6700 miałem ze Spartanem 3 i temp nie przekraczały 80st. -
Przez Klakier1984 · Opublikowano
To zaczynasz zaopatrywać sąsiadów Nie wiem jak to jest z tymi kontrolami ale patrząc na to co się dookoła dzieje śmiem twierdzić, że niezbyt duże. Zresztą są tu biznesmeni to mogą się wypowiedzieć czy kiedykolwiek ich ktoś sprawdzał -
Przez wamak · Opublikowano
Zdjąłem chłodzenie z 3080TI. Stara pasta wyparowała, zostało niewiele. PTM'a nie kupiłem, chciałem najpierw wykorzystać posiadaną Arctic MX-6. Plombę odkleiłem i nakleiłem ponownie. Zrobiłem test na domyślnych ustawieniach karty z biosem silent (350W). Normalnie gram na UV i tyle watów nie bierze. Temperatura GPU: tylko -2 stopnie przy 150 mniejszym rpm wentylatorów. Delta Hot spot: spora poprawa: 23 st. vs 5 st. Temperatura pamięci: +4 stopnie (termopady nie były rozerwane) Załączam screeny przed i po operacji. (temperatury wysokie, bo jest ciasna obudowa) -
Przez caleb59 · Opublikowano
O, 5070 jednak z 12GB VRAM, dobrze - nie będę się tak źle czuł zostając na 4070 Super. -
Przez poszukiwaczGPU · Opublikowano
@eNeSik tak, ja się z Tobą ogólnie zgadzam. Ale zwróć uwagę, że w przypadku autora wątku problem może leżeć w boxowym chłodzeniu. Przecież 90C pod obciążeniem dla boxa to niekoniecznie anomalia (na chłodzeniu od 7700). Gdyby takie temperatury były w stocku albo na lepszym (głównie większym) radiatorze to oczywista oczywistość - pasta pod IHS już się do niczego nie nadaje. W tym wypadku uważam, że wsadzenie takiego Spartana powinno zredukować max temp do okolic 80C, a to już jest w pełni akceptowalne (względem 90-100C). Autorze, możesz zamówić chłodzenie i najwyżej je odeślesz, jeśli nic się nie poprawi. Może powiem jeszcze inaczej - ja zakładam po prostu, że ten 7700 nie ma totalnie wyschniętego "gluta", a więc większe chłodzenie rozwiąże problem. Oczywiście, jak napisałeś, można to łatwo sprawdzić - dotknąć palcem radiatora - czy jest gorący (przy 90C powinien parzyć). Jeśli jest gorący to bingo - chłodzenie do wymiany.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi