Zestaw komputerowy pod RTX 5090/ amd 9800xt
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Marcusfff · Opublikowano
Kurcze, Koledzy, bardzo dziękuję za odzew i rady. Zwłaszcza Elderowi, że poświęcił sporo czasu i zaangażowania, żeby mi sprawę wyłożyć. Będę zobowiązany, jeżeli zechcecie tu jeszcze czasem zaglądnąć i pomóc w razie konieczności. Ale do rzeczy. Pompę zamówię, bo to faktycznie najlepsze i kompaktowe rozwiązanie. Pytanie, czy w zestawie z Octo i kablem też można ustawić wyłączanie kompa? Koszt Octo i kabla to dodatkowe 360 zł i nie jest to dużo w całości a bezpieczeństwo jest większe. Jednak Elder radzisz, żeby tego nie instalować. Tu pytanie zupełnego laika- czy w przypadku awarii, przy alarmie podniesionym przez pompę, jest czas na wyłączenie kompa, czy należy spodziewać się niemal natychmiastowego smażenia? Rurki 13/10 i adekwatne złączki od Alphacool już zamówiłem. Ok, pospieszyłem się... Po prostu średnica bardziej pasowała mi w proporcjach. No nic, będę dźwigał swój krzyż przy gięciu, choć może tragedii nie będzie, bo zazwyczaj ogarniam manualia. Podpowiedź z portem w chłodnicy bezcenna. Faktycznie są tam porty, które przeoczyłem. Za dużo wiedzy na raz i mi to umknęło. Termometr w przypadku pompy NEXT już będzie raczej niepotrzebny. Chłodnice wybrałem: https://www.angela.pl/p17789,alphacool-hpe-45-full-copper-360mm-white.html Są inne niż te, o których wspomniałeś Elder ponoć mają ciaśniejsze żebra. To ok? Czy went na niskich obrotach wystarczająco je przedmucha czy raczej nadają się do układów push-pull? Płyn i czyścidło do układu ogarnięte. Myślałem o Meyhems Xt1, ale zamówię DP Ultra, jak radzicie. Na taki układ jeden czy dwa litry? 6500D na pewno obiektywnie lepsza, ale tu przeważyły kwestie estetyczne. Jest też sporo ogólnie lepszych bud, ale interesowała mnie biała z drewnem a tu się wybór bardzo zacieśnia. -
Przez Kamiyanx · Opublikowano
Dla małych populacji i bardzo rozbudowanych parametrów modelu? Bardzo ograniczony. Jak estymujesz z 0,5-1% zakresu zamiast 99-99,5%, to mogą wychodzić bardzo skrajne wartości. Już pomijam zresztą też kwestię interpretacji danych, bo kwalifikowanie przestępstw seksualnych nie wydaje się zbyt proste. Chociaż największy zarzut mam do manipulacji samymi wynikami. Np. rzuca się pustym "najwięcej % samobójstw to osoby trans", ale nie dodaje się już przy tym z tego samego raportu, że główna przyczyna samobójstwa to brak akceptacji ze strony najbliższej rodziny. A jest nią w ogóle? Propaganda i sterowanie opinią to bardziej zabawki ustrojów totalitarnych/autorytarnych, a te u podstaw mają akurat skrajną prawicę. I że niby robi to lewica, a nie korporacje nastawione na zysk, które po prostu chwytają się mało kosztownej formy reklamy? Sry, ale to właśnie ludzie dają się tutaj rozgrywać jak dzieci. Wystarczy wrzucić jeden losowy fragment bez kontekstu i mamy gównoburzę, i nagle dużo się mówi o danym tytule. Tym śmieszniejsze, że ostatnia gównoburza dotyczy Dragon Age, gdzie cały ten wątek jest opcjonalny, czyli tylko chcącemu dzieje się krzywda. No ale wystarczy wrzucić jeden obrazek bez kontekstu i kaboom, mamy to A to bym poniekąd uznał z jednej strony za wartościowe, a z drugiej dla bezwartościowe. No bo z jednej strony poszerza trochę świadomość, ale z drugiej strony tyczy się takiego marginesu społeczeństwa (z 0,1% może przypadków będzie?), że większość ludzi nigdy nie będzie musiała nawet wchodzić w interakcje z tego typu jednostkami. -
Przez Send1N · Opublikowano
Szyną można się bawić przecież na każdej płycie tylko musisz obniżyć ram/if aby to one cię nie blokowały gdy chcesz dać coś więcej niż te standardowe 100, sporo osób pisze że dając nawet 101 ma czarny ekran na zwykłych płytach bez generatora bo zapomina obniżyć innych wartości, ja np mam tak zrobione na 5800x3d obecnie że proc zamiast 4450 robi 4530mhz czyli ram poluzowałem z 3800 na 3733 i znalazłem takie bclk aby z ramu i if ustawionych odpowiednio na 3733 - 1866 wyszło 3800 - 1900 i działa wszystko stabilnie nawet z combo strike 3 i lekkim dodatkowym offsecie :] Miałem nawet 4630mhz stabilne na bclk 104 ustawiając ram na 3666 - 1833 z którego zrobiło się 3814 - 1907 ale już były wyższe temperatury na cpu bez sensu a przyrosty żadne Legendarne losowanie Noviego na labie
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi