Skocz do zawartości

Gry o tematyce F1. Obecna Wersja to EA SPORTS™ F1® 24

Dominix

Rekomendowane odpowiedzi

image.thumb.png.cab337ff0c85d9abd52f4a7068e4ce61.png

Zazwyczaj każda gra ma swój osobny temat, ale jako że F1 jest można by  powiedzieć niszowe, to zamiast dla każdej gry która wiadomo będzie miała kilka stron, lepiej chyba zrobić ogólny temat o grach skupiających się na "królowej" motorsportu :)

Obecna wersja czyli F1 24 gdzie więcej informacji można znaleźć na oficialnej stronie: F1® 24 – oficjalna gra EA SPORTS™ 2024 FIA Formula One World Championship™ – Electronic Arts

Ciekawe narzędzie do podglądu telemetri innych co może pomóc zyskać lepsze czasy: F1® 24 - Racenet - EA Sports

Zapraszam do dyskusji :)

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 1

Pany, ostatnio grałem sobie krótki wyścig na Silverstone (F1 23, single). Padał deszcz, w trakcie wyścigu zespół zasugerował mi zmianę strategii, potwierdziłem nie patrząc zbytnio o co chodzi. Zjechałem na pit stop i okazało się później, że zrobiłem to jako jedyny. Byłem oczywiście ostatni. Tylko trochę kłóci się to z regulaminem, jeden pit (opony) jest chyba obowiązkowy? Czy w deszczowych wyścigach to nie obowiązuje? :Up_to_s: Przeważnie gram na kilkanaście okrążeń wyścigi i zawsze każdy kierowca AI co najmniej raz zjeżdżał.

Edytowane przez Sawyer1916

@Sawyer1916

Jak jest wyścig na mokro to opon nie trzeba zmieniać jeśli dadzą rade dojechać do końca. Na sucho przy dystansie min na 25% trzeba jechać na dwie różne mieszanki opon.

A gdyby wystąpiła sytuacja sucho-deszcz-sucho to zakładając na start na powiedzmy pośrednich, potem na intery to można znowu załozyć pośrednie. nie trzeba miekkich albo twardych bo były intery po środku.

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 2

Niszowe czy nie, ładowanie kilku gier do jednego tematu to imo zły pomysł z wielu względów. Ten już niech zostanie, ale nie tak długo i się zaczną pojawiać informacje o F125, a wtedy założę nowy temat. Nie mówiąc już o Menadżerze.

Edytowane przez Tomek1623

Na tym forum działa wyszukiwarka :D i nawet wpisujac F1 25, ten temat będzie pierwszy ;) (bo dodałem takie tagi do tego tematu) ewentualnie można zmieniać w tytule jaka jest obecna wersja.

Poczekamy zobaczymy.

Ja cały czas w 24 jeżdżę, no wtedy kiedy mam wyscigi ligowe, a obecnie to Poniedziałek, SimSpintSeries i środy WojolRacing. Sama jazda jest ok, ale w tej wersji te DRS-Trainy to jest przegięte.

🫣🤭 I nawet dość duże grafiki można wrzucać.

Po takim czasie sie człowiek przyzwyczaja że wydaje mu się to normą a tu nagle szok :D

A wracając jeszcze do F1 24, to w tej edycji o dziwo linia wyścigowa podczas deszczowych warunków po czasie jest widoczna. 

Ostatnio jechałem meksyk w lidze i start był na pełnych deszczówkach, po czasie część zaczeła pitować na kolejne pełne deszczówki a inżynier bo akurat mieliśmy mówi że teraz to intery jak sie na tej lini utrzymamy i rzeczywiście to działa.

Wcześniej to było tak że nagle cały tor się zmieniał z pełnych na przejściowe. 

Gdyby nie EA to F1 mogło by być całkiem niezłe.

Tak jeszcze co do 25, to będzie to robiło to samo studio co 23 i 21 a te były całkiem ok, więc może 25 nie będzie totalna kaszaną :E

15 godzin temu, Sawyer1916 napisał(a):

Ja mam F1 23, ale chcę wrócić do 19tki. Głównie ze względu na Kubicę, ale też modele bolidów. Słupek halo na przykład wyglądał tam bardzo fajnie. I tak gram tylko offline ze sztuczną inteligencją. Czysto graficznie wiele się nie cofnę.

Jest jeszcze ciekawy mod do 20

image.thumb.png.61549c8fee87ac5a575f153472f2cda0.png

A przy okazji wyszedł dzisiaj nowy patch do 24

F1® 24 PATCH NOTES (V1.14)

• Upvote 1

W dniu 10.11.2024 o 23:31, voltq napisał(a):

F1 manager polecam łącznie mam z 1000 godzin w tych grach

Sprawdź sobie Motorsport Manager a zobaczysz jak słaby jest F1 Manager.

Na warsztacie steam jest kilka modów które wprowadzają mody na starsze sezony. Polecam serię Fire Fantasy.

Na sezon 23 i 24 oficjalnie nic nie ma ale na discordzie twórców Fire Fantasy można znaleźć niedawno wydaną pierwszą wersję sezonu 24.

Trochę do poprawy jest ale można już pograć.

1.thumb.png.39212af72ccca50e5e7be3db3a88ec71.png

• Dominix zmienił(a) tytuł na Gry o tematyce F1. Obecna Wersja to EA SPORTS™ F1® 24