Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś sensownego uchwytu na sprężynie gazowej aby można było płynnie regulować położenie monitora i nie bardzo wiem co wybrać. Wszelkiego rodzaju Ergotrony odpadają, nie ten budżet. 

W oko wpadł mi jeden uchwyt i to przypadkiem a mianowicie Silver Monkey UM-900. Raczej omijam produkty tej firmy, jakoś nie mam do nich zaufania więc czemu akurat ten? Jest obecnie na niego promocja i można go kupić za mniej niż 200. Do mojego monitora (27 cali, około 6,5 kg wagi) wystarczyłaby wersja UM-600 ale ten większy przy promocji kosztuje raptem 10 złotych więcej a wydaje się być dużo solidniejszy, już sama podstawa z dwoma śrubami wygląda dużo stabilniej i skoro przeznaczony jest na monitory do 18 kg to chyba nie powinno być problemu z opadaniem przy moim? 

Ktoś ma ten uchwyt SM albo inny? Jak wasze wrażenia? Czy w podobnym budżecie dostanę coś lepszego? 

Opublikowano

Allegro kupilem taki w maju, za 129zl, teraz taniej. Wisi 27" aoc, jestem zadowolony. Stabilny, dobrze trzyma się blatu, na ramieniu uchwyt do przewodów (słabej jakości ale jest). Jedynie trochę wkurzają te żółte nalepki, niektórzy ściągają ale nie wiem co lepsze. Ja już się przyzwyczaiłem :D