Dominix 408 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 godziny temu, caleb59 napisał(a): Dajcie z miesiąc aż się AI "nauczy" i wyjdzie kolejna wersja sterowników + apki. Ja myślałem że to co wyszło, wyszło dlatego że już się nauczyło i mamy tego efekt, a nie że mamy czekać aż się nauczy 1
caleb59 1 635 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Inżynior spod budki z piwem zatrudniony w Nvidii powiedziałby Ci, że AI uczy się cały czas tak więc efekty zawsze będą różne i niekoniecznie dobre nawet po czasie. Edytowane 31 Stycznia przez caleb59
sideband 1 784 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia "AI" nie jest głupie tylko ludzie. Człowiek modyfikuje model, a AI się "uczy" później wychodzi w praktyce, że człowiek był w błędzie.
MarcoSimone 672 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia O, @sideband, może podpowiesz co robię źle, że apka NV max widzi preset J w CP2077?
sideband 1 784 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie podpowiem bo nawet nic nie grzebałem przy tym odpaliłem pierwszy raz kompa od dawna 1
leven 554 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, MarcoSimone napisał(a): O, @sideband, może podpowiesz co robię źle, że apka NV max widzi preset J w CP2077? A inspektorprofiles ma opcję wyboru K ? Pokaż profilera, czy masz tam dobrze wybrany preset. No i pliki DLSS do CP muszą być najnowsze (była łatka z tymi plikami DLSS - patch 2.21) Tutaj masz te pliki, wystarczy je podmienić w folderze z grą. https://drive.google.com/drive/folders/1Xn1BhRVa3kd7k6qexlNpAWXNyeA4eqPd?usp=sharing Przynajmniej spróbuj Edytowane 31 Stycznia przez leven
caleb59 1 635 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego https://www.dsogaming.com/news/smooth-motion-is-nvidias-answer-to-amds-fluid-motion-frames/ Cytat UPDATE #2: NVIDIA told us that support for the RTX40 series GPUs will be coming in a future update. “NVIDIA Smooth Motion is a brand-new driver technology and requires time for validation and QA across multiple products. Support for GeForce RTX 40 Series GPUs will be coming in a future update.” 4
ket_rab 227 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego @leven zamieniłem te pliki z twojego dysku i nie widzę różnicy tym a moimi screenami. Dawno nie uruchamiałem cb77 i nie pamiętam jakie dokładnie ustawienia miałem ale jest z tymi bibliotekami poprawa.
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 23 godziny temu, Nikelajer napisał(a): Zainstalujcie sobie tego DLSS Swapper. Znajdzie Wam wszystkie gry jakie macie zainstalowane i możecie później po wyświetleniu szczegółow gry kliknać na numerki DLSS i mozecie pobrać i aktywować ostatnie biblioteki edit: v310.1 i wyżej to jest ten "dlss4" Dobra, zainstalowa lem najnowsza wersj tego softu. Teraz mi pokazuje w nim, ze mam ostatnie wydania DLSS. Natomiast w apce NV dalej max jest preset J. Mam w NV app ustawiac poprostu latest preset czy zostawic wszystko domyslnie bo i tak ten DLSS sweeper za latwil temat? No i jak miec absolutn pewnosc, ze mam preset K?
leven 554 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego W apce nvidii ustaw latest i zatwierdź. Zrestartuj komputer dla pewności. Żeby zobaczyć, czy gra korzysta z presetuJ lub K czy innego, pobierz plik: https://drive.google.com/drive/folders/1-C1CWzDjLI8cEUo7WpXXfWXZDYylqMA1?usp=sharing Użyj skryptu, który uruchamia OSD, ten bez off. Po tym wpisie do rejestru, jak uruchomisz grę, to w dolnym lewym rogu powinny być wyświetlone informacje o presecie. Napisz, czy to u Ciebie działa. 1
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 5 minut temu, Dominix napisał(a): Dlss swaper ma opcję żeby ten osd włączyć a gdzie? bo nie widze
Dominix 408 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) W opcjach, po lewej stronie jest menu W opcjach programu, nie profilu gry. A właśnie co do tego swappera, to tam jest od groma wersji, to co na samej górze to najnowsza czy jak to działa? Bo numeracja jest jakoś nie intuicyjna. Edytowane 1 Lutego przez Dominix
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 3 minuty temu, Dominix napisał(a): W opcjach, po lewej stronie jest menu A właśnie co do tego swappera, to tam jest od groma wersji, to co na samej górze to najnowsza czy jak to działa? Bo numeracja jest jakoś nie intuicyjna. https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper/releases/tag/v1.1.4
leven 554 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Właśnie chciałem zalinkować nową wersję Tu jest nowa wersja: https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper/releases/download/v1.1.4/DLSS.Swapper-1.1.4.0-portable.zip Edytowane 1 Lutego przez leven
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Niby jest to OSD ale polowa rozmazana i nic nie widac
leven 554 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego To zrób, jak napisałem wcześniej. To zwykły wpis do rejestru, który można cofnąć klikając na drugi plik z końcówką - off
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 3 minuty temu, leven napisał(a): To zrób, jak napisałem wcześniej. To zwykły wpis do rejestru, który można cofnąć klikając na drugi plik z końcówką - off Wylacz opc w dlss sweeper i odpal Twoja metoda. @leven Twoja metoda to samo @leven Co ciekawe w Crysis 2 Remastered pokazuje jak należy. Tutaj akurat preset D jest.
leven 554 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) A to u Ciebie coś nie chalo ze skalowaniem obrazu. U mnie normalnie wyświetla: Edytowane 1 Lutego przez leven
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Najlepsze, że w Crysis 2 Remastered oki. Alan Wake II również i pokazuje preset K 1
caleb59 1 635 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Tak zapytam bo np. w przypadku Tarkova wymuszony DLSS4 zjada jakieś 10-20fps. Jak to u Was wygląda w innych grach?
MarcoSimone 672 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego @leven a co to jest "autoexposure"? Masz na ON wyświetlone na tym OSD...ja mam OFF. 2 minuty temu, caleb59 napisał(a): Tak zapytam bo np. w przypadku Tarkova wymuszony DLSS4 zjada jakieś 10-20fps. Jak to u Was wygląda w innych grach? Nie przyglądałem się tej kwestii. Może dlatego, że przy 4080 nie widzę po fps aż takiej różnicy.
Rekomendowane odpowiedzi