Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.11.2024 o 14:44, voltq napisał(a):

Jak będą polskie napisy to kupie napewno bo w EU dużo grałem 

Uważaj tylko ze tu jest całkiem inna gra jak EU. Ja w ue3/eu4 godzinami grałem a ck2/ck3 wcale nie wciągnęło, tu się bardziej buduje dynastię, nie rozbudowuje państwo. mniej wojny i jakaś dziwna. Mi nie podeszło. zawsze masz game pass do sprawdzenia jak się gra;)

Edytowane przez wrobel_krk

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• ale chyba nie ma takiej potrzeby admini mają moc aby sprawdzić ile osób z poza forum tu wchodzi i czyta te wypociny, patrząc obiektywnie to mało kto z forum odwiedza to miejsce, a goście jak wchodzą to raczej poczytać, poradzić i coś dowiedzieć się o sprzęcie IT, generalnie portal i forum są ściśle tematyczne a dział "dyskusje na tematy różne" to taki przerywnik dla dziadów znudzonych nowinkami technicznymi 
    • No dobra .... PNY zamontowany. Na początek małe porównanie wielkości chłodzenia w stosunku do Szafirka Pulse 7900XT.     Wygląd PNY raczej mocno stonowany. Plastikowy "shroud" oraz metalowy backplate z tyłu w czarnym kolorze. Chłodzenie jest trochę większe niż w 7900XT.  Jeśli chodzi o kulturę pracy to tutaj mamy dwie strony medalu. Pierwsza to dźwięk wentylatorów, który nie jest miły dla uszu jak byśmy chcieli sobie zwiększyć ręcznie obroty. Dziwnie piszczą jak dla mnie jak. Ale ..... Ale z drugiej strony mamy - bardzo dobre chłodzenie, które sprawia, że temperaturka grzecznie sobie stoi w granicach między 55-65 stopni a wentylatory bujają się w okolicach 1000-1100 rpm.   Wstępnie dzisiaj pobawiłem się lekkie UV i OC. Na chwilę obecną zostawiam 950mV i +400Mhz na rdzeniu. Do tego dodatkowe 2100 MHz dla pamięci i -10% Power Limit     Dla tych ustawień daje mi to równe 9000 punktów w Steel Nomad (przyrost 42% względem 7900XT)        oraz daje mi to ok 34 000 w TimeSpy (przyrost 28% względem 7900XT)          Na dzisiaj tyle. Ogólnie fajna karta. Czy warta tej ceny? Absolutnie nie. Czy warto się przesiadać z karty pokroju 7900XT? Nie wiem. Na tą chwilę nie mam zdania. Zobaczymy co czas przyniesie.  Ogólnie jak ktoś ma kupować kartę do 1440p to definitywnie wybrałbym na dzień dzisiejszy 9070XT. Ewentualnie 5070Ti w cenie ok 3500 zł. RTX 5080 to taka pokraka, która nie wie czym ma być   
    • Żeby się dowiedzieć czegoś mądrego w przeciwieństwie do gówna które oglądasz.    Czytanie za trudne? Wrzucasz filmiki a masz problem z czytaniem? Ziobro zaskoczenia.   Masz w tekście nawet link do rozporządzenia z normami. Ale nie jest w formie filmiku to nie jest przyswajalne    a nie znasz. Masz dziecko? Robiłeś risercz mleka dla dziecka? No to  znasz. Ale co mnie interesują ich kłamstwa? Mleko dla dziecka - GIS, a nie żaden inspektorat weterynarii. To wymysł dla idiotów.   I ta produkcja w Czechach, dziwne adresy i zakazy prowadzenia działalności. Cudowny biznes / sam raz dał szurii.   nie każdy jest mądry. Idioci też muszą istnieć, niestety. Brednie. Olejów roślinnych używa się żeby uzyskać profil tłuszczowy podobny do mleka kobiecego, laiku.    smilk nie ma nic wspólnego z rzetelną nauką ani rzetelnymi badaniami. Dlatego ich nigdzie nie pokazują   To są wszystko tylko brednie dla ludzie na tyle głupich albo naiwnych aby uwierzyć. A takich naprawdę trudno przekonać że ich oszukano bo dla nich wiara w spiski to całe życie / to im tłumaczy czemu są tam gdzie są.  a ja prostuje debilizmy które wypisujesz żeby się ktoś przypadkiem na nie nie nabrał.  I żadnych z tych badań nie widziałeś tylko pokazujesz durne filmiki dla idiotów. I to nie na temat     Standardowo udawanie ofiary. Ich kombinacje są oczywiste dla każdego kto ma iq powyżej 70. No, ale nie każdy ma.   Wszystko jest dobrze opisane po kolei w linku który podałem. Ale jak ktoś z czytaniem ma problem to faktycznie tylko filmy będzie oglądał. Takie dla głupich.
    • I gdzie są teraz wszyscy co twierdzili że jak wyjdzie POE2 to nikt nie będzię chciał grać w Diablo IV tylko Path of Exile II 🤭😉🤔?    
    • Tak naprawdę to nie ma to najmniejszego znaczenia. Kupił, ma cieszyć. Tyle w temacie ode mnie.   Edit Coś zamiast edycji jakieś dziwne coś się zadziało. Jakaś zakładka zbłąkana a nie mogę usunąć ani połączyć postów.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...