RAM Crucial Ballistix 4 kostki 8GB 3600mhz 16-18-18-38.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kamiyanx · Opublikowano
U nas też to tak działa i tego nie rozumiem. Moja branża (e-commerce) to skrajna patologia ze strony Allegro, które chyba limit-testuje, ile opłat może dowalić partnerom, byleby tylko dowieźć większy zysk % na raporcie rocznym. No i fajnie, będą mieli wyższe cyferki rok/rok, ale co z tego? Mnie się to podejście wydaje absurdalne, bo oni pompują konkurencyjne portale, które rosną wraz z ilością sprzedawców z Allegro, którzy się tam dorzucają z ofertą. Ja np. otwieram mnóstwo kont na Empiku i klienci bardzo zadowoleni (obrót 30% względem Allegro, a prowizja mniejsza o 50%). Teraz Allegro się obudziło, to co zrobiło? Zagroziło odcięciem od reklam sklepom, które mają gdzieś indziej taniej niż na Allegro. Ba, nawet konsultanci dzwonią po ludziach i jawnie im grożą, że albo wyrównają ceny, albo was odetniemy. Ja nie wiem, czy to w ogóle legalne jest...? Próbują wymuszać politykę cenową de facto siłowo. Najlepsze, że spora część osrała Allegro, bo im się bardziej opłaca sprzedać mniej gdzieś indziej No i tak bezsensownie działają te korporacje. A mogli trzymać opłaty/prowizje na racjonalnym poziomie i sobie rosnąć bez pompowania konkurencji i bez uciekania sprzedawców z ich portalu (tych jest już mniej o 15% r/r). -
Przez sideband · Opublikowano
Fiolet na QD to wynik z braku polaryzatora, a nie budowy piksela. Głównym problemem to jest input lag, a nie artefakty -
Przez VRman · Opublikowano
I tak samo uważam, tak samo napisałem. To będzie cholernie skomplikowana transformacja, kosztowna, bolesna i... absolutnie nieunikniona jeśli chcemy przetrwać a nie zostać niewolnikami. Nie mam wiedzy aby proponować rozwiązania. Ale są ludzie którzy się do takich zadań nadają. Co do litu - nie wiem czy aby na pewno tak bardzo go potrzebujemy. Cały ten pomysł z autami na baterie uważam za chybiony i szkodliwy, z czym zaczyna się zgadzać coraz większa liczba analityków, widzących jakie to ma skutki. Dlatego piszę, że trzeba usiąść i wszytko NAJPIERW obmyślić i rozplanować, eliminując możliwość takich scenariuszy. Z tym i tak trzeba zrobić porządek bo jak nie to ruscy i chinole przejmą wszelkie narracje i obejmą realną władzę wszędzie. No to masz tu pierwszy punkt do planu jak naprawić przyszłość. Ty jesteś za to od trolowania i dzielenia się swoimi pożałowania godnymi mądrościami i przypierdzielania się do innych z powodu jakichś kompleksów albo urojeń o "walce z prawakami na forum". Krytyka=/=narzekanie Propozycji też napisałem kilka w samych ostatnich kilku godzinach. Idź się przypierdalać gdzie indziej. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Ilość i widoczność FG bardziej zależy od rozdzielczości wyjścia jak i ilości klatek bazowych. Mówić krotko im wyższa rozdzielczość bazowa i więcej FPS tym FG lepiej sobie radzi. Przyjęło się ze FG zaczyna "wyglądać" dopiero od 60 FPS w górę. Ale pamiętać trzeba ze mówimy o 60 klatkach bazowych. Czyli po włączeniu FG dostaniemy 120FPS itd. Ja osobiście na artefakty FG przestaje zwracać uwagę dopiero przy 80-100 FPS bazowych. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
No z reguły z pamiecią, która jest ustawiona możliwie najszybciej
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi