Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Szukam zestawu do pracy w Photoshopie i grania w PUBG. Obecnie mam kartę graficzną 3060 ti i monitor 24 cale ( gram w rozdzielczości 1728 x 1080 ) i nie mam potrzeby tego zmieniać. 

Jak rozumiem z Adobe lepiej współpracuje Intel. Komp będzie składany w morele / proline /xkom w zależności, gdzie wyjdzie taniej, windowsa dokupię osobno z allegro.

Trochę poczytałem wątków i spróbowałem sklecić coś sensownego, co do poprawki ? https://proline.pl/koszyk/2610bf34

Opublikowano
29 minut temu, s1nn3r napisał(a):

Jak rozumiem z Adobe lepiej współpracuje Intel

W PS wszystko jedno czy Intel czy Ryzen. Ogólnie nawet przy wideo wszystko jedno, quicksync Intela już tam praktycznie i tak nic nie zmienia. 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Caps napisał(a):

W PS wszystko jedno czy Intel czy Ryzen. Ogólnie nawet przy wideo wszystko jedno, quicksync Intela już tam praktycznie i tak nic nie zmienia. 

Dobrze wiedzieć. Ale jest coś co zmusza mnie w kierunku Intelu - moja stara karta graficzna RTX 3060 ti.

19 godzin temu, Dirian napisał(a):

14600K jest ogólnie trochę wydajniejszy od 7700 i wyciągniesz więcej fps w niskich rozdziałkach, ale tracisz możliwość sensownej rozbudowy (wymiany CPU w przyszłości).

Dziękuję za cenną uwagę. Nie zamierzam tego zestawu rozbudowywać w przyszłości tylko kupić nowy ( mam komu oddać ).

18 godzin temu, wamak napisał(a):

Wybrałeś procesor LGA1700 z płytą AM5. To nie będzie pasować. Albo zmień płytę na LGA1700, albo zmień procesor na AM5.

Dziękuję za wykazanie mojego braku świadomości :). Także jaką płytę polecacie pod 14600K ? Czy reszta jest ok ? Części sprzętu nie ma w proline, więc muszę sprawdzić też inne sklepy.
Chciałbym pod to podpiąć też dwa dyski talerzowe z danymi, także czy obudowa / chłodzenie jest ok ?

Edytowane przez s1nn3r