co wam przygrywa?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Krystian03 · Opublikowano
Jeśli laptop nie będzie używany do wymagający gier, to poleciłbym V560TU-16PL30. System można wgrać samemu i nawet podczas trwania gwarancji można samemu dołożyć dysk czy zmienić RAM jak będzie taka potrzeba. Ekran jest nieco lepszy bo ma odświeżenie 165Hz zamiast 60 i ma większą jasność. Mam 2 podobne laptopy (jeden kupiłem kilka lat temu a drugi niedawno) i nie miałem praktycznie żadnych problemów. -
Przez janek25 · Opublikowano
Yhmm ty się znasz .... Tak, to prawda – w polskiej Policji funkcjonuje zjawisko, w którym policjanci często sami wykupują dodatkowe ubezpieczenia (polisy OC w życiu prywatnym), aby chronić się przed finansowymi konsekwencjami uszkodzenia radiowozu. Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Policjantów +1 Oto kluczowe fakty w tej sprawie: Brak AC na radiowozy: Policyjne samochody mają obowiązkowe ubezpieczenie OC, ale zazwyczaj nie posiadają autocasco (AC). Decyzja o nieubezpieczaniu floty wynika z kalkulacji ekonomicznej – koszty składek AC dla tysięcy pojazdów przewyższają koszty napraw szkód. Odpowiedzialność materialna: W przypadku kolizji lub wypadku z winy funkcjonariusza, policjant może zostać obciążony kosztami naprawy radiowozu, często do wysokości trzech lub więcej pensji. Prywatne ubezpieczenie: Aby uniknąć płacenia z własnej kieszeni za szkody powstałe podczas służby (np. pościg, uszkodzenie podczas interwencji), policjanci na własną rękę kupują polisy ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym, które obejmują szkody wyrządzone pracodawcy. Patologia systemu: Związki zawodowe policjantów od lat wskazują tę sytuację jako patologiczną, nazywają Nic nowego u ciebie... -
Przez oldfashioned · Opublikowano
W kontekscie rozwodu/podzialu majatku/alimentow to wedlug mnie ma kluczowe znaczenie. Jak ktos mysli ze jest wielbladem, to sorry gregory, ale nie powinien byc strona w takim postepowaniu -
Przez Kris194 · Opublikowano
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kryptopowiazania-karola-nawrockiego-donald-tusk-ujawni-raport-sluzb/j89qp17,79cfc278 Nadchodzi kolejny cios w Batyra 💪 -
Przez huudyy · Opublikowano
No nikt nie wykupuje, bo policjanci nie mają prawa wykupić ac na nie swoje auto... Mogą co najwyżej wykupić dodatkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej, co jest zupełnie innym typem ubezpieczenia ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi