Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

46 minut temu, Send1N napisał(a):

Pisałeś że dołożyłeś jakiś pasek bo ci się naderwał, ma być położony w jednym całym kawałku bez żadnego dokładania, może rozbierz i spróbuj jeszcze raz? 

Troszkę w rogu brakowało bo zostało na folii to dołożyłem wąski pasek w sumie trochę jedno na drugie naszło ale czy  to ma znaczenie,jak się rozpuścił to powinien się ten ptm rozejść ładnie.  Jak już rozbiorę to daję Mx-4,szkoda mi nerwów na użeranie się z tymi folijkami.

Dzisiaj temp.są dalej bez zmian,wyższe  max.temp o 6 st.C na ptm-ie niż na mx4.

Opublikowano

Włączyłem teraz FurMarka i temp. dobiła do 80 st.C,czyli wyżej  o 0,9 st.C niż wczoraj i o 4,3 st.C niż na mx4.

Z każdym dniem temp. idą do góry :hihot:

Mało już mam tego ptm-a i jak za pierwszym razem nie położyłbym go idealnie to na poprawki nic nie zostanie ale coraz bardziej  skłaniam się do tego że jednak zwykła pasta w moim przypadku lepiej się sprawdzi.

Opublikowano

Na razie go zostawię bo w sobotę tego gtx-a 970 chcę przełożyć do komputera z I7 3770,na razie jest w komputerze z Phenomem II.

Zobaczę jak w nowej obudowie będzie z temperaturami bo obudowa to Zalman Zm-T1 Plus czyli słabo wentylowa,jeden wentylator 120 mm z przodu puszczony chyba na 7V albo 9V i 92 mm z tyłu,ten z tyłu chodzi na maxa.

Ewentualna zmiana ptm-a na pastę to nie problem a przy okazji można dokładniej przedmuchać wentylatory i radiator jak jest wszystko na wierzchu.