Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

Z racji ze czesc linkow z podwieszonego tematu sie zdezaktualizowala, pozwolilem sobie zalozyc temat.

Poszukiwany laptop to wszystkiego, taki troche laptop-desktop bo mam 17 cali i tyle ma zostac. Z racji ze bede mial teraz troche czasu pogram sobie w jakies gry.

Musi miec zainstalowany system, jakis port usb, hdmi, wyjscie jack mile widziane.

czy znajdzie sie cos do gier do 5tys? A do 6tys?

Raczej 17 bo malo bedzie podrozowal, desktop odpada bo brak miejsca w mieszkaniu, no i przyzwyczailem sie do 17tki…

obecnie mam starego asusa k52f, nie liczac wydajnosci (a raczej jej braku), piszczacych cewek, blyszczacej matrycy i nie dzialajacego touchpada oraz uruchamiajacych sie bsod (usb bugcode driver) reszta jego funkcji mi odpowiada :E

Edytowane przez p_rafal
.
Opublikowano

Słuchajcie, nastąpił zbłaz z mojej strony. Myślałem że mam laptopa 17 cali :E A mam 15 :E

Więc 15.6 wystarczy w zupełności :E :E :E

Ten asus wyżej jest spoko, ale pewnie trzeba 32GB Ramu żeby się później nie bawić w wymiany kości, nie?
Coś innego w tym budżecie znajdę lepszego? Czy ten asus z linka wyżej i z głowy?

Opublikowano
3 godziny temu, p_rafal napisał(a):

ale pewnie trzeba 32GB Ramu żeby się później nie bawić w wymiany kości, nie?

Pod gry pasuje kupić model z 32gb ram bo są tytułu gdzie 16 to będzie za mało.

Opublikowano

Brac z windowsem 11 ze sklepu czy kupic windowsa osobno? W sensie oem/box czy jak to sie tam nazywa?

czy gdybym sie zdecydowal na wersje z 4060 jest sens pchac tam 32gb ramu? Czy jak ze slabsza grafika to i tak na najnowsze gry nie ma co liczyc i 16 wystarczy?

Opublikowano (edytowane)

Bierz od razu z 32gb bo te wersje z 16 są w konfiguracji 2x8 masz oba sloty zajęte i jak będziesz chciał dołożyć pamięć to musisz cały zestaw wymienić. 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
9 godzin temu, p_rafal napisał(a):

Brac z windowsem 11 ze sklepu czy kupic windowsa osobno? W sensie oem/box czy jak to sie tam nazywa?

czy gdybym sie zdecydowal na wersje z 4060 jest sens pchac tam 32gb ramu? Czy jak ze slabsza grafika to i tak na najnowsze gry nie ma co liczyc i 16 wystarczy?

Kupując od razu z systemem wyjdzie trochę taniej, chyba że myślisz o takim kluczu z trochę innych źródeł. 

Taniej ASUS TUF Gaming A15 R7-7735HS/32GB/512/Win11 RTX4060 144Hz 5399 zł

• Like 1
Opublikowano

Fajny, tylko czy wersja z AMD Ryzen ma integre? Myślę, że to przydatna opcja.

Zastanawiam się między tymi trzema co w sumie podlinkowałeś. Jeżeli nie ma integry to chyba bez sensu żeby na dodatkowej grafice cały czas działał.

Na tym: ASUS TUF Gaming F15 i7-13620H/32GB/1TB/Win11 RTX4060 144Hz

O ile dobrze widzę, to Wiedźmina 3 obleci, GTA V też, Red Dead Redemption 2 też pójdzie na maxa. WOT też pójdzie. Powiedzcie mi - to co na nim nie pójdzie póki co?