Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Tak jakby obiecałem gówniakowi wymianę komputera - ryzen 3600 / 16GB Cruciale@3600cl18 / RTX 2060 Super. No i jestem w kropce, bo cena i dostępność 9800X3d orbituje gdzieś zbyt wysoko, 7800X3D też ceną nie zachęca. I tak mi przeszło przez myśl, że może zamiast składać coś nowego na np. 9700X, to może warto jednak wsadzić w obecną płytę B450 Tomahawk Max 5700X3D, kupić 32GB RAMu 3600MT i zmienić RTXa 2060S na 5070 wkrótce po premierze. Granie dziś w 1080p ale monitor tez wkrótce będzie Paniczyk zmieniał na 1440p@240Hz.

Czy dobrze myślę, że zmianę całego komputera można odłożyć na dwa latka zmieniając dziś procka i ram a za chwil kilka GPU?

Komputer ofkors tylko do nauki.

Pozdrawiam, uchodźca z PC Labu!

Opublikowano (edytowane)

Wrzucaj 5700X3D i RTX 5070 i będzie klawy zestaw pod 1440p. Lepsze CPU pod to GPU i tak nic ci nie da w 1440p, no chyba, że młody będzie liczył każdego fps-a w CS'ie. No ale dopłacać kupę kasy za więcej klatek których i tak się raczej nie zauważy, to raczej bez sensu.

RAM to nawet jakiś używany 3200 cl16 po taniości możesz kupić albo z promki, przy procku X3D szybsze RAM-y na niewiele się zdają więc tu nie ma co przepłacać.

Edytowane przez Dirian
  • Like 1