Modernizacja zestawu + budowa nowego
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Ja mam 5800x3d w parze z 6950XT która bierze więcej prądu od 9070XT na 9 letnim zasilaczu 650W i nie ma problemu nawet jak odkręcę power limit na maxa na tej karcie i sama bierze 400-410W także wszystko zależy jak to wygląda w przypadku procesora, jak łączysz tą kartę z CPU który pobiera 60-80W podczas grania jak twój czy mój to tak jak pisałem markowe 550w by starczyło, na styk ale jednak także przy takim 650 masz już zapas Rekomendowane moce zasilacza przez producenta są zawsze znacznie wyższe niż realnie są potrzebne dla samej grafiki bo nikt nie ma szklanej kuli i nie wie z jakim procesorem będziesz łączył daną kartę -
Przez Doamdor · Opublikowano
Możesz też sprawdzić Quake II RTX. Przy taki niskim poborze prądu karta będzie miała niskie temperatury i RPM. Zobacz sobie ile stopni i RPM będziesz miał w Quake II RTX po 10-15 min grania. RIP RTX 5090 Astral -
B580 też ma swoje bolączki, często nierówna wydajność czy tragiczny narzut sterowników, najlepiej troche dołożyć i kupić rx 9060xt w wersji 16GB raz a w miarę solidnie https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASRock-Radeon-RX-9060-XT-Challenger-16GB-GDDR6-RAM-Karta-graficzna/3373069?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite&ceneo_cid=9ebd6e33-9baa-ec32-8b27-13050f65de27 -
Wymienić można ale to chyba dla sportu a pisanie "dla świętego spokoju" to bez urazy żaden argument ten supremo może spokojnie zostać do tej konfiguracji i wszystko będzie działać jak powinno reszta rozbija się o kwestię estetyki (natywny przewód zasilania dla karty) bez przejściówek a jeśli chodzi o moc to nawet markowe 650w z odpowiednio mocną linią 12v by wystarczyło do zestawu kolegi Garru -
Skoro pc będzie stał oldschoolowo na podłodze to szukaj budy bez okna, bo w takim położeniu dawniej jak coś nie działało traktowało się skrzynkę z kopa więc jest ryzyko że w razie W noga cię zaswędzi
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi