anthony89 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Jestem szczęśliwym posiadaczem procesora Intel Core i3 4130. Potrzebuję do niego chłodzenia do około 80 zł z przesyłką, cichszego niż standardowy cooler Intel. Próbowałem już Spartan HE 912 i był wprawdzie wydajniejszy od standardu ale w chłodzeniu terkotał wentylator i musiałem je zwrócić. Znacie coś lepszego czy drugi raz mam kupić HE 912? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMX Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 HE912 nie, jeśli już to PRO HE1024 z Sigmą Pro. W tych pieniądzach to raczej najrozsądniejszy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anthony89 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Wygląda ok ale to już raczej ponad mój budżet. Najtaniej wychodzi gdzieś 90 + przesyłka A to https://proline.pl/?p=HE1012 ? Też niby ma tą Sigma Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatry13 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Też się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesther Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Z takich low-budget rzeczy to u kolegi kiedyś wrzuciliśmy Arctic Freezer 7 do i5-4460 i nie był jakis głośny. Według Tom's Hardware daje radę, ale nie wiem jak wypada w porównaniu do oferty SilentiumPC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMX Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 11 minut temu, anthony89 napisał: Wygląda ok ale to już raczej ponad mój budżet. Najtaniej wychodzi gdzieś 90 + przesyłka A to https://proline.pl/?p=HE1012 ? Też niby ma tą Sigma Pro To jest też najnowsza rewizja ''Spartana'' no tyle tylko, że za sprawą mniejszej ilości heat-pipów mniej wydajna. Ja tam proponowałbym dopłacić te parę złotych, no bo pod warunkiem że nie mieszkasz na jakimś za*upiu to wybierasz sobie dostawę do salonu, i voila. 4 minuty temu, Vesther napisał: Z takich low-budget rzeczy to u kolegi kiedyś wrzuciliśmy Arctic Freezer 7 do i5-4460 i nie był jakis głośny. Jak 92mm wentyl może nie być głośny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalus23 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 U nas w sklepie montujemy lc-powera LC-CC-120 to odpowiednik fery 2od SCP cena około 9 dyszek, za ta kasę godny uwagi Wysłane ze smartfona, przepraszam za lakoniczność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesther Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Przed chwilą, SMX napisał: Jak 92mm wentyl może nie być głośny? W sumie, przypuszczam, że mam inną skale niż ludzie którzy wyciszają komputery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anthony89 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 24 minuty temu, Vesther napisał: Z takich low-budget rzeczy to u kolegi kiedyś wrzuciliśmy Arctic Freezer 7 do i5-4460 i nie był jakis głośny. Według Tom's Hardware daje radę, ale nie wiem jak wypada w porównaniu do oferty SilentiumPC. Ten Freezer wygląda spoko ale jak wypada na tle tego Silentium? Raczej niewiadomo testów nie ma 19 minut temu, SMX napisał: To jest też najnowsza rewizja ''Spartana'' no tyle tylko, że za sprawą mniejszej ilości heat-pipów mniej wydajna. Ja tam proponowałbym dopłacić te parę złotych, no bo pod warunkiem że nie mieszkasz na jakimś za*upiu to wybierasz sobie dostawę do salonu, i voila. Mi naprawde nie trzeba wydajności z kosmosu. Chce tylko coś cichszego niż boxowy 19 minut temu, kalus23 napisał: U nas w sklepie montujemy lc-powera LC-CC-120 to odpowiednik fery 2od SCP cena około 9 dyszek, za ta kasę godny uwagi Co to za cooler? Nie słyszałem o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Obojętnie czego nie weźmiesz, to będzie to wydajniejsze i cichsze od BOX-a. Najmocniejszy z tego grona będzie LC Power, który jest po prostu tym samym Chinolem, co Fera od SPC. Tak więc jest to nieco wyższa półka, ale widać to też po cenie. Możesz dorzucić? Bierz LC Powera. Nie możesz? Weź tego HE 1012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anthony89 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 No to sie zdecyduje chyba na tego Spartana HE 1012. Ten LC-CC-120 jest jednak troche zbyt drogi a Arctic jakoś mniej do mnie przemawia. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalus23 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Na telefonie nie chce mi sie szukać najszybciej tutaj Wysłane ze smartfona, przepraszam za lakoniczność... https://pcelite.pl/lc-power-lc-cc-120-test-niedrogiego-coolera-cpu/ Wysłane ze smartfona, przepraszam za lakoniczność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igrz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Niewiele osób słyszało o coolerze, bo SPC miało jakieś tam prawa do tego coolera wcześniej i go blokowało. Nie lubią jak ktoś bierze to samo z tej samej fabryki w Chinach i sprzedaje taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam! Ja posiadam SilentiumPC Spartan Pro HE924 V2 i jestem bardzo zadowolony! Za tę kasę mój podkręcony AMD FX-6100 jest chłodny, a chłodzenie chodzi na prawdę cicho. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi