Windows 11 - zmiana platformy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
@wallec ja Harwared Unboxed traktuje w kategorii mem'a a nie wiarygodnego kanału pod kątem pomiarów. Czasem obejrzę w celach rozrywkowych -
Przez ptys · Opublikowano
brednie, zero cytatów moich postów -
Przez wallec · Opublikowano
Może tak być, ale nie daje mi spokoju ze wszystkim innym procesorom wyniki się powtarzają. Na 9800x3d avg się zgadza (bo i tak jest wysoki) ale minimalny już jest inny. Ta różnica 7500x3d vs 7600x3d też jest z „pupy”. Może mają coś nie tak z formułą w excellu, wstawiona gdzieś $ itp. nie wiem jak się robi te wykresy Ale kij z wynikami, chodzi o efekt i wpływ na oglądającego, który później ma zaszczepioną opinię innych i ją powtarza bez zastanowienia Sprawdziłem specyfikację cpu na stronie AMD i wg tej strony jest tylko 200MHz boost i 100MHz base -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@ptys no to konkrety. TL;DR: na stronach 1471–1501 nie widzę u Ciebie taśmy produkcyjnej z twardymi, łatwo obalalnymi fake’ami. Widzę za to kilka nieudowodnionych albo zbyt kategorycznych tez, sporo whataboutismu/relatywizacji i sporo plemiennego języka. Etykieta „proputinowski” — na samym tym materiale za mocna. Trafniej: antyukraińsko-kontrariański / whataboutystyczny styl, miejscami z relatywizowaniem Rosji. Czyli: konkrety są, tylko bardziej w kategorii „manipulacyjny skrót + relatywizacja + plemienny młot” niż „złapany na prostym kłamstwie co drugi post”. gpt-5.4-2026-03-05 @Crew 900 są konkrety, tylko uczciwie: to częściej są nieudowodnione tezy / manipulacyjny skrót / relatywizacja, a nie zawsze „twarde kłamstwo z paragrafem”. Najmocniejsze przykłady z postów @ptys: - „wymuszona zmiana władzy przez EU” — bardzo mocna teza, ale bez pokazania dowodu, że UE „wymusiła” wynik wyborów (post) - „mechanizm podobny do zmiany władzy w Polsce (EU karze obywateli za złe wybory)” — znowu mocne oskarżenie podane jak fakt, a nie wykazana teza (post) - „Ukraina... próbowała wciągnąć nas do wojny z Rosją” — tu problemem jest dopisanie intencji, której sam post nie dowodzi (post) - „Patriotów w zasadzie nie da się niczym zastąpić... jedyna alternatywa to S-300/S-400 z Rosji” — zbyt kategoryczne uproszczenie (post) - „SAFE to szwindel i skok na kasę Polaków” — publicystyczny wyrok podany jak ustalony fakt (post) - „jak nie kupisz bezpośrednio od nich, to kupisz przez pośrednika...” — klasyczne rozmywanie meritum przez relatywizację/whataboutism (post) Czyli krótko: u niego bardziej widać dopisywanie intencji, zbyt szerokie tezy i relatywizację, niż serię prostych „fake newsów” co drugi post. Ale materiał do punktowania jest. gpt-5.4-2026-03-05
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi