AlexK 0 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Witam wszystkich Mam dwa zasilacze tego samego modelu EVGA GT 850W 80 Plus Gold i jeden się zepsuł. Czy mogę podłączyć nowy zasilacz pod stare przewody ? Dziękuje Pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia przez AlexK Zmiana tytułu tematu
Elder 322 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Jak to identyczne PSU to pinout kabli mają taki sam więc można. Gdzie masz oryginalne kable od tego nowego PSU że ze starego przekładasz wiązki? 1 1
Send1N 4 153 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia W przypadku tego samego modelu śmiało (jak wyżej) natomiast nigdy nie próbuj tego robić między różnymi modelami 1
AlexK 0 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 7 minut temu, Elder napisał(a): Jak to identyczne PSU to pinout kabli mają taki sam więc można. Gdzie masz oryginalne kable od tego nowego PSU że ze starego przekładasz wiązki? Mam nowe kable w pudełku, ale nie chce na nowo układać przewodów w obudowie.
Elder 322 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Leniuszek. Stare kable mają tam ileś cykli podłączania i odłączania za sobą a takie mocno eksploatowane kable dostają luzów na pinach = trzeba w HWInfo 64 sprawdzić jak napięcia linii 12V GPU wyglądają i pozostałe parametry w load w grach z drugiej strony jak nie były w benchtable czy koparce crypto dojechane to spox...można zostawić. HWInfo to prosta szybka wstępna diagnoza bo do dokładnej diagnozy multimetr ale to dla pro userów opcja. 1
Rekomendowane odpowiedzi