Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągle czekam na odpowiedzi na pytania.
1. Skąd masz IP do którego próbujesz się łączyć?
2. Co to za rejestrator? Konkretny model.
3. Zadając pytanie, czy łączysz się z tą samą siecią pytałem się o adresację IP a nie o sieć WiFi.
4. Co z VLANami?

Opublikowano

NVR nadaje adresy IP kamerom sam z tego co widzę. Jeżeli wcześniej działały w innej sieci (z innym routerem) to jest spora szansa, że ciągle trzymają stare ustawienia. Zaloguj się na NVR i poszperaj w ustawieniach, czy przypadkiem tak się właśnie nie dzieje.
Dodatkowo z tego co widzę w instrukcji to jest szansa, że NVR ma wyłączone automatyczne dodawanie nowych kamer więc po resecie mogły po prostu nie zostać dodane. Znowu zaloguj się na NVR (przez sieć albo podpinając do niego monitor i myszkę), a następnie wyszukaj kamery i je pododawaj.

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 18:25, Marek7536 napisał(a):

Witam, otóż to mam problem z dostep do kamer i rejestratora po przez wpisaniu Ip pisze ta witryna jest nie osiagalna. Resetowałem routery i rejestrator nic nie pomoglo dalej to samo mam.

Chodzi o IP lokalne na routerze czy o IP dostawcy i dostęp z zewnątrz do tych kamer, przez internet?

Opublikowano
W dniu 2.02.2025 o 23:01, narmiak napisał(a):

NVR nadaje adresy IP kamerom sam z tego co widzę. Jeżeli wcześniej działały w innej sieci (z innym routerem) to jest spora szansa, że ciągle trzymają stare ustawienia. Zaloguj się na NVR i poszperaj w ustawieniach, czy przypadkiem tak się właśnie nie dzieje.
Dodatkowo z tego co widzę w instrukcji to jest szansa, że NVR ma wyłączone automatyczne dodawanie nowych kamer więc po resecie mogły po prostu nie zostać dodane. Znowu zaloguj się na NVR (przez sieć albo podpinając do niego monitor i myszkę), a następnie wyszukaj kamery i je pododawaj.

Nic to nie pomogło,nawet zrobiłem zrobiłem restart i nadało nowe IP kanałów i dalej to samo jest.

Opublikowano
49 minut temu, Marek7536 napisał(a):

Nic to nie pomogło,nawet zrobiłem zrobiłem restart i nadało nowe IP kanałów i dalej to samo jest.

Podłączałeś monitor? Wyświetla on w ogóle coś?