Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo w październiku koniec wsparcia dla Win10, chciałem zrobić aktualizację do Win11, ale mój procesor i7-4770k nie obsługuje Win11, zostaje kupić nowy sprzęt, albo extra płacić za wsparcie, albo z tego co czytałem można wrzucić do rejestru komendę usuwającą wymagania win11 i instalka poleci, Microsoft tego nie rekomenduje bo może być sporo crashy itd, ale wiadomo jak to oni (ludzie kupujcie nowe sprzęty), czy ktoś bawił się w taki myk i czy wszystko hula bądź nie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Póki co wszystko super śmiga, aktualizacje bez problemu itd.

Co by nie zakładać nowego tematu to pytanie, mam win10 wersje box z penem i kluczem, uaktualniłem do win11 i tam teraz info - win11 został powiazany z kontem MS, a będę zmieniać kompa i oczywiście nowej windy nie chce kupować, styknie że na starszym zrobię formata dysku i na nowym bez problemu zainstaluje windowsa? 

Opublikowano

@Elvis79 format na starym kompie, a potem na nowym musisz się zalogować na koncie MS i tam potwierdzić, że to Twój komputer i Windows powinien się aktywować. Ja tak robiłem przy zmianie płyty na Win 10 i zatrybiło.

Opublikowano
4 minuty temu, Alek_M napisał(a):

@Elvis79 format na starym kompie, a potem na nowym musisz się zalogować na koncie MS i tam potwierdzić, że to Twój komputer i Windows powinien się aktywować. Ja tak robiłem przy zmianie płyty na Win 10 i zatrybiło.

Nie robiłeś dezaktywacji klucza na starym kompie ?

Opublikowano
4 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

Nie robiłeś dezaktywacji klucza na starym kompie ?

Nie robiłem, bo tamta płyta został sprzedana, a klucz miałem przypisany do konta MS i w ten sposób na nowej platformie mam ten sam system.

• Upvote 1