Skocz do zawartości

[Promocja MSI] PROMOCJA PGA – IT HARDWARE – POWERED BY MSI

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ruskie kompa opanowały   A tak serio, format windy bym jeszcze zrobił 
    • @Phoenix. Rozsądne podejście. Jak ktoś ma łeb na karku i na bieżąco jest z cenami, to czasem można fajne roszady porobić w górkach/dołkach. Może też AMD wypuści jakąś ciekawą nowość X3D2. Taki 9850X3D2 czy tam 9800X3D2 pewnie byłby kolejnym hitem. Ja póki co w swoim zestawie osiągnąłem optimum i ścianę upgrade. Na upartego może zmiana GPU ale zbyt przyzwyczaiłem się niestety do dopracowanych rozwiązań zielonych aby patrzeć na opcję czerwonych. Downgrade bez sensu, a dopłata do RTX 5080 na poziomie 1,5k też jest niezbyt rozsądna. Jak na razie to jestem zadowolony ze swojego PNY 5070ti i nie mam co miodu szukać we wiadomej części ciała.
    • Na Enebie kupowałem często ale nigdy w pre orderze, zawsze było git no teraz też scama nie dostałem tylko zwrot spowrotem do kiermany więc raczej git wszystko 
    • Witam, poniżej znajduje się lista obecnego PC: - obudowa Tracer Deep ATX/mATX Midi USB3.0 - Zasilacz ZALMAN ZM600-GSII 600w 120mm ATX aPCF - karta VGA Asus GTX1050ti oc 4gb - napęd dvd rw lg gh24nsd1 wewnętrzny - płyta gigabyte ga-h110m-ds2//h110/ddr4/sata3 - procesor i5-7400 kaby lake 3.00GHz 6mb - wentylator cpu cooler master hyper 212x - pamięć ram 2x8GB aegis ddr4 3200 - dysk ssd adata 512GB -monitor Monitor PHILIPS 27B2G5500/00 27" 2560x1440px IPS 4 ms   Posiadam jeszcze takie części, które obecnie nie są do niczego używane: - WD10EZEX 1TB WD BLUE 64mb SATA III 3,5 - WD PC SN740 NVMe SSD 256GB - 2xDDR4 Silicon Power 4GB 2133MHz PC4-17000 CL15 1.2V 288pin   Wymiana miałaby polegać na zmianie jak najmniejszej liczby obecnie używanych podzespołów żeby móc ponownie komfortowo grać w gry. Budżet to maksymalnie 3000 - 4000 zł, na ten moment używam laptopa, a stacjonarny PC służy do oglądania filmów i seriali, słuchania muzyki oraz przeglądania internetu. Gry, które chciałbym ograć to np. cyberpunk 2077, Stalker 2, tw warhammer III. Myślałem żeby zostać przy pamięci ddr4(2x8Gb, czy warto połączyć je z 2x4 GB pamięci, której obecnie nie używam?) oraz obecnym zasilaczu i obudowie (nie jest warunkiem koniecznym). Procesor zamieniłbym na Ryzena 5 5500 Tray (około 300zł); zastanawiam się nad dwiema płytami głównymi (około 400 zł): ASUS TUF gaming A520M-Plus WIFI albo Gigabyte B550M Gaming X wifi6; chłodzenie procesora Thermalright Assassin X 120 R Digital Black (około 150 zł); obudowa (około 250 zł): Genesis Irid 505 V2 albo Fractal Design Focus G i na koniec karta graficzna. Pierw myślałem żeby kupić używaną kartę pokroju RX 6750 XT 12 GB albo nową B580 - około 1400 zł. Jednak zauważyłem na media expert rx 7700xt 12 GB za 1800 albo żeby kupić całkiem nową kartę rx 9060 xt 16 Gb za 2000zł. Pytania: - czy lepiej kupić używaną kartę graficzną czy lepiej nową? - czy lepiej kupić podzespoły nowe ale bez gwarancji czy z gwarancją (około chyba za każdą część gwarancja wyniosłaby w okolicy 100zł)? - czy podane przeze mnie w/w podzespoły mają sens czy powinien pójść w innym kierunku? Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi.     
    • Czy ta Eneba i Instant gaming to pewne źródła? Interesuje mnie wersja premium. Za około 350 myślę że warto. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...