Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecni  używam monitora  Asus VG289Q  (60 Hz),pod monitor podpięte jest PS5   i PC  .

W najbliższych   tyg   chcę zakupić nowego PC   typowo pod gry  moim celem jest   granie w min 1440p  .

Zastanawiam się  czy  jest sen wymiany tego monitora   na coś innego  ,ale np 144Hz ?

Opublikowano

Większa częstotliwość to uczucie płynniejszej rozgrywki. Osobiście - nie wiem jak dobry monitor by mi dawali, który ma 60Hz to bym już nigdy nie chciał pracować na takiej częstotliwości odświeżania. Ile ten Asus ma lat na karku? Zawsze można go sprzedać i zyskać parę złociszy albo sobie zostawić jako drugi dodatkowy. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 18.02.2025 o 13:19, MadDog napisał(a):

Ile ten Asus ma lat na karku? Zawsze można go sprzedać i zyskać parę złociszy albo sobie zostawić jako drugi dodatkowy. 

Monitor ma  ok 5 lat jak nie więcej ,musiał bym faktury poszukać ....

Co do sprzedaży to ile za niego można wołać ?

Pozostawienie odpada bo nie ma miejsca  na drugi ,jak będzie nowy to ten  musi  zniknąć :) 

Trochę   się porozglądałem  po sklepach  i  będe coś nowego kupował ,na chwilę obecną to Dell G2724D  wpadł w ok  ,ale  ma też małe minusy  brak USB  i brak głośników /złacza słuchawkowego  ,brak hdmi 2.1  .

Trochę z obawą ale jednak  będę szukał tego 2560 x 1440 (WQHD)  bo monitor 4k min 120Hz to już  powyżej  2,5 tys  ,ja bym się chciał zmieścić w 1500zł .

W nowym kompie celuję w grafikę  na poziomie rx 7900xt/xtx  ,rtx  4070 ti /ti s ... wszystko zależne od ceny ,ale raczej  na niższe modele nie zejdę .

PS5   też będzie pod monitor podpięte .