raiders 144 Opublikowano 18 Lutego 2025 Opublikowano 18 Lutego 2025 Witam Obecni używam monitora Asus VG289Q (60 Hz),pod monitor podpięte jest PS5 i PC . W najbliższych tyg chcę zakupić nowego PC typowo pod gry moim celem jest granie w min 1440p . Zastanawiam się czy jest sen wymiany tego monitora na coś innego ,ale np 144Hz ?
MadDog 348 Opublikowano 18 Lutego 2025 Opublikowano 18 Lutego 2025 Większa częstotliwość to uczucie płynniejszej rozgrywki. Osobiście - nie wiem jak dobry monitor by mi dawali, który ma 60Hz to bym już nigdy nie chciał pracować na takiej częstotliwości odświeżania. Ile ten Asus ma lat na karku? Zawsze można go sprzedać i zyskać parę złociszy albo sobie zostawić jako drugi dodatkowy. 1
raiders 144 Opublikowano 20 Lutego 2025 Autor Opublikowano 20 Lutego 2025 W dniu 18.02.2025 o 13:19, MadDog napisał(a): Ile ten Asus ma lat na karku? Zawsze można go sprzedać i zyskać parę złociszy albo sobie zostawić jako drugi dodatkowy. Monitor ma ok 5 lat jak nie więcej ,musiał bym faktury poszukać .... Co do sprzedaży to ile za niego można wołać ? Pozostawienie odpada bo nie ma miejsca na drugi ,jak będzie nowy to ten musi zniknąć Trochę się porozglądałem po sklepach i będe coś nowego kupował ,na chwilę obecną to Dell G2724D wpadł w ok ,ale ma też małe minusy brak USB i brak głośników /złacza słuchawkowego ,brak hdmi 2.1 . Trochę z obawą ale jednak będę szukał tego 2560 x 1440 (WQHD) bo monitor 4k min 120Hz to już powyżej 2,5 tys ,ja bym się chciał zmieścić w 1500zł . W nowym kompie celuję w grafikę na poziomie rx 7900xt/xtx ,rtx 4070 ti /ti s ... wszystko zależne od ceny ,ale raczej na niższe modele nie zejdę . PS5 też będzie pod monitor podpięte .
Rekomendowane odpowiedzi