Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na labie dostałeś całe poematy na temat legalności takich windowsów, i tutaj zaś przychodzisz i będziesz o to samo pytał? 

Szkoda że znalazłeś, z mojej strony pomocy nie uświadczysz, patrząc jakim byłeś użytkownikiem na labie i jakie potrafiłeś zakładać tematy.

• Like 1
Opublikowano

Darmowym aktywatorem zrobisz to samo i masz pewność że aktywujesz na zawsze a nie że przestanie działać nagle tak jak wyżej galvatron wspomniał, także zakup tego = strata 200zł i to wszystko :E

• Upvote 1
Opublikowano

Nie no to za drogo :D. Nie mam zaufania do aktywatorów czy patcherów (jest to proszenie się o wirusy czy backdoory), osobiście wolę kupić klucze za jakieś 8 do 15 zł i powiem szczerze, że działają. Jeszcze ani razu w trakcie działania systemu nie wywaliło mi licencji, ale po którejś reinstalacji systemu (czasami łapię fazę na instalację i testowanie Linuksów) klucz już nie działał i musiałem kupić nowy. Robię tak od kiedy zablokowali mi moją oryginalną licencję po zmianie płyty głównej i procka (nie dało się jej nawet telefonicznie aktywować).

• Confused 2
Opublikowano

@AndrzejTrg Czemu lepszy miałby być aktywator? Po co dla darmowości zwiększać ryzyko, że ten aktywator wstrzyknie ci do systemu jakiegoś "syfa"? Taki klucz za 8 zł aktywujesz tak samo jak za 500 czy 700zł, nic nie trzeba kombinować.

Opublikowano (edytowane)

Ponieważ nie nabijasz kasy złodziejom...  I po co te 8 zł płacić? Możesz też iść do sklepu i ukraść tego windowsa i masz za darmo :E wychodzi na to samo, ale jak tego nie rozumiesz to przykro mi z tego powodu. Jak się nie używa mózgu to nawet z 10 antywirusami możesz złapać syfa także ten tego :) 

Kwestii legalności takich kluczy nie będę poruszał, ponieważ patrz drugi post. 

Koniec.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W kwestii legalności takich kluczy to ja nie mam złudzeń. Microsoftowi nie zależy na ściganiu tego, nie blokują kluczy jeżeli nie są nadużywane, bo oni mają to w nosie. Ważne jest, że kolejna osoba używa ich produktu i tyle, bo dzięki przyzwyczajeniom zarabiają w miejscach, gdzie ktoś nie może sobie pozwolić na klucze z niepewnego źródła, oraz na danych samych użytkowników.
Klucza do gry z takiego keyshopu już nie kupię, ale do Windowsa? Nie będę miał skrupułów.

Aktywatorom natomiast nie ufam wcale. Nawet ten podlinkowany wyżej śmierdzi, bo w 2 albo 3 odpalanym po kolei skrypcie jest komentarz, że przy generowaniu jakiejś DLLki trzeba było podmienić część znaków, żeby AV się nie przyczepił...

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Możesz też iść do sklepu i ukraść tego windowsa i masz za darmo :E wychodzi na to samo

Nie to samo, bo traci sklep. A ile?

Strata to koszt powrotu do stanu poprzedniego:

-kradnąc ze sklep sklepu musi to odkupić od MS za ok. 500 zł

-kupując lewy klucz nikt nic nie traci, powrót do stanu poprzedniego jest za darmo (stratę ponosi ten kto wierzy że to legalne, wtedy powrót oznacza konieczność format C: oraz zwrócenie kasy przez sprzedawcę tu 8 zł czyli ok. 50 zł).

Aktywatory zaś mają bonusy jak wirusy i ich wartość jest znacznie poniżej 0, powiedzmy -1000 zł (a gdy ktoś robi dużo operacji bankowych to i dużo mniej).

PS. przypominam, że żaden klucz nie jest potrzebny, bez niego też da się korzystać i to bardziej legalnie niż za 8 zł. Korzystałem tak prowizorycznie (zanim zechciało mi się instalkę testową zmienić na ostateczną, już przed testową miałem oryginał za 550).

Edytowane przez sino
  • Upvote 1
Opublikowano

@AndrzejTrg z tym używaniem mózgu to raczej o sobie mówisz, kto o zdrowych zmysłach używa aktywatorów w systemie w dzisiejszych czasach. Kupiłem raz oryginalną licencję, przez lata zgodnie z intencją MS aktualizowałem ją do wyższych wersji systemów, ale finalnie zostałem wynagrodzony blokadą tego klucza, przez rozbudowę komputera do nowszego. W sumie też zgodnie z zaleceniami MS. No cóż, teraz wolę nie wydawać kilku stów na licencję która i tak może zostać zablokowana, bo będę chciał zrobić aktualizację sprzętu do nowocześniejszego.

Pozostałe kwestie "aktywator vs tania licencja" bardzo dobrze opisali koledzy powyżej, i tu nie ma za wiele co dyskutować.

Opublikowano

Kiedyś kupiłem... to jest piękne hasło 🙂a patrząc po sygnaturce to na biednego nie trafiło, na ale każdy robi jak chce. Do wycieczki osobistej się nie odnoszę bo to tylko świadczy o Tobie, a z takimi nie mam zamaru gadać także żegnam i nie pozdrawiam.

Opublikowano

Każdy aktywator zostawia "coś" jeżeli nie Niespodziankę to przynajmniej ślady w logach (FRST,OTL a nawet GMER)

Oczywiście że skryptowe są znacznie bardziej bezpieczne i zostawiają znacznie mniej śladów ale to i tak jest do wykrycia

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rav-X napisał(a):

kto o zdrowych zmysłach używa aktywatorów w systemie w dzisiejszych czasach

yyy? np ja czy większość ludzi których znam :)  myślisz że ktoś jak daje mi do złożenia pc to dopłaca do oryginalnego systemu? :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
13 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak się nie używa mózgu to nawet z 10 antywirusami możesz złapać syfa także ten tego :) 

@AndrzejTrg Była to odpowiedź do tego zdania, z początku odebrałem to jako aluzję do mnie, ale po ponownym przeczytaniu mogłem się mylić, więc przepraszam. Co w tym zaskakującego, że "kiedyś kupiłem"? Kupiłem licencję do Windowsa 7 jak tylko wyszedł. Później szło z górki, MS dał upgrade do Windowsa 8 -> 8.1 -> 10 -> 11, i to wszystko robiłem na jednej licencji od 7ki. W między czasie zmieniałem też sprzęt, ale w najgorszym wypadku telefonicznie reaktywowałem licencję. Owszem mógłbym kupić nową w pełni legalną licencję, ale zniechęca mnie to, że zamiast być przypisana do mojego konta MS to jest przypisana do sprzętu, a co jakiś czas trzeba zrobić jego wymianę, a wtedy zakupiona licencja przepada.

@Send1N Jedyne co mogę powiedzieć, to że współczuje twoim znajomym, że (raczej) w ich nieświadomości narażasz na różne zagrożenia w sieci. I współczuje tobie, że jeszcze się tym chwalisz. Tyle się pisze i mówi o bezpieczeństwie w sieci, no ale ... Nie mówię żeby być paranoikiem, ale chociaż zachować jakieś minimum tego bezpieczeństwa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Każdy jest przewrażliwiony na jakimś punkcie w życiu tyle moge powiedzieć :E;) nawet nie wiesz ile emerytów siedzi w moim miasteczku na win xp bo sprzęt nie pozwala na instalację czegoś wyżej i jeszcze nie słyszałem o problemach. Niczym sie nie chwale po prostu wyrażam swoje zdanie bo ktoś przeczyta to o czym piszesz i wpadnie w panikę... piszesz coś o bezpieczeństwie i legalności kupując klucze po kilka zł z myślą że masz "oryginał" a płacisz po prostu innym oszustom za piracki key tak jak @AndrzejTrg napisał ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@Send1N Wiem i to bardzo dobrze jak to wygląda u starszych ludzi i "antytechnicznych", siedzę w kompach już sporo lat i już wiele widziałem.

46 minut temu, Send1N napisał(a):

piszesz coś o bezpieczeństwie i legalności kupując klucze po kilka zł z myślą że masz "oryginał" a płacisz po prostu innym oszustom za piracki key tak jak @AndrzejTrg napisał ;)

Nigdzie nie napisałem, że klucz za 8 zł jest legalny, ciężko stwierdzić jaka jest historia tych kluczy. Jedyne co jest pewne to to, że mechanizm aktywacji MS przyjmuje te klucze i aktywuje system, bez jakiejkolwiek ingerencji w sam system, więc taki klucz nie ma jak zagrozić bezpieczeństwu systemu (nie wpuści ci wirusa, keylogera, czy innego syfu), bo działa to wszystko tak jak MS sobie zażyczył przy aktywacji. A czy płacę oszustom, być może (nie jestem z tego dumny), a może ktoś sprzedaje je po jakimś evencie technologicznym w np. Indiach czy Argentynie gdzie były rozdawane za darmo albo za grosze.

Edytowane przez Rav-X
  • Upvote 2
Opublikowano

Jako aluzja to nie była, bardziej ogólne określenie z tym mózgiem, żaden atak, a kiedyś kupiłeś to było takie sarkastyczne, w stylu a jedzie mi tu czołg 🙂 ale to ze względu na ww. Więc spoko, rozwinąłeś temat, rozumiem i po  się zgadzam. Także wszystko ok 😉

• Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...