serwkomp 0 Opublikowano 18 Marca 2025 Opublikowano 18 Marca 2025 Witam Panowie, mam prośbę, czy ogarniecie mi ten temat > https://www.pecetowicz.pl/topic/windows-10-pro-z-allegro-od-dydynasklep-116271/ Wrzuciłem zapytanie na pecetowiczu , zrobić tak jak chłopaki piszą ? Aha, znalazłem znajome nicki z Pclaba tutaj, hmmm, chyba tu zostanę
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 18 Marca 2025 Opublikowano 18 Marca 2025 Na labie dostałeś całe poematy na temat legalności takich windowsów, i tutaj zaś przychodzisz i będziesz o to samo pytał? Szkoda że znalazłeś, z mojej strony pomocy nie uświadczysz, patrząc jakim byłeś użytkownikiem na labie i jakie potrafiłeś zakładać tematy. 1
narmiak 126 Opublikowano 18 Marca 2025 Opublikowano 18 Marca 2025 Sam klucz będzie mniej radioaktywny, niż pendrive niewiadomego pochodzenia. 1
JacekRTX 279 Opublikowano 19 Marca 2025 Opublikowano 19 Marca 2025 Kup klucz w normalnym sklepie, tu masz promkę https://www.morele.net/system-operacyjny-microsoft-windows-11-home-pl-64-bit-box-haj-00116-10118775/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=6612073118&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI0eOf-JGWjAMVCUZBAh0HGQKWEAQYBiABEgLv2PD_BwE
Galvatron 52 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Szkoda pieniędzy, bo w wypadku takiego taniego klucza nie ma gwarancji, że nagle nie przestanie działać. 1
Send1N 4 946 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Darmowym aktywatorem zrobisz to samo i masz pewność że aktywujesz na zawsze a nie że przestanie działać nagle tak jak wyżej galvatron wspomniał, także zakup tego = strata 200zł i to wszystko 1
raven555 470 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 @Send1N Oczywiście że są darmowe i czyste aktywatory , ale większość albo nie działa albo mają ukryte bonusy na 10-tym levelu
Send1N 4 946 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) Ten Spoiler https://github.com/massgravel/Microsoft-Activation-Scripts?tab=readme-ov-file#download--how-to-use-it w formie skryptu działa sam go używam + ma do wyboru jak chcesz aktywować czy permanentnie czy np do reinstalacji systemu i nie ma żadnego syfu. Edytowane 21 Marca 2025 przez Send1N 1 2
Rav-X 5 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Nie no to za drogo . Nie mam zaufania do aktywatorów czy patcherów (jest to proszenie się o wirusy czy backdoory), osobiście wolę kupić klucze za jakieś 8 do 15 zł i powiem szczerze, że działają. Jeszcze ani razu w trakcie działania systemu nie wywaliło mi licencji, ale po którejś reinstalacji systemu (czasami łapię fazę na instalację i testowanie Linuksów) klucz już nie działał i musiałem kupić nowy. Robię tak od kiedy zablokowali mi moją oryginalną licencję po zmianie płyty głównej i procka (nie dało się jej nawet telefonicznie aktywować). 2
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Już lepiej korzystać z aktywatora, niż dawać jakiemuś januszowi biznesu zarobić choćby 8 zł 1
Rav-X 5 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 @AndrzejTrg Czemu lepszy miałby być aktywator? Po co dla darmowości zwiększać ryzyko, że ten aktywator wstrzyknie ci do systemu jakiegoś "syfa"? Taki klucz za 8 zł aktywujesz tak samo jak za 500 czy 700zł, nic nie trzeba kombinować.
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Ponieważ nie nabijasz kasy złodziejom... I po co te 8 zł płacić? Możesz też iść do sklepu i ukraść tego windowsa i masz za darmo wychodzi na to samo, ale jak tego nie rozumiesz to przykro mi z tego powodu. Jak się nie używa mózgu to nawet z 10 antywirusami możesz złapać syfa także ten tego Kwestii legalności takich kluczy nie będę poruszał, ponieważ patrz drugi post. Koniec. Edytowane 22 Marca 2025 przez AndrzejTrg 1 1
narmiak 126 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 W kwestii legalności takich kluczy to ja nie mam złudzeń. Microsoftowi nie zależy na ściganiu tego, nie blokują kluczy jeżeli nie są nadużywane, bo oni mają to w nosie. Ważne jest, że kolejna osoba używa ich produktu i tyle, bo dzięki przyzwyczajeniom zarabiają w miejscach, gdzie ktoś nie może sobie pozwolić na klucze z niepewnego źródła, oraz na danych samych użytkowników. Klucza do gry z takiego keyshopu już nie kupię, ale do Windowsa? Nie będę miał skrupułów. Aktywatorom natomiast nie ufam wcale. Nawet ten podlinkowany wyżej śmierdzi, bo w 2 albo 3 odpalanym po kolei skrypcie jest komentarz, że przy generowaniu jakiejś DLLki trzeba było podmienić część znaków, żeby AV się nie przyczepił... 1
sino 85 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) 10 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Możesz też iść do sklepu i ukraść tego windowsa i masz za darmo wychodzi na to samo Nie to samo, bo traci sklep. A ile? Strata to koszt powrotu do stanu poprzedniego: -kradnąc ze sklep sklepu musi to odkupić od MS za ok. 500 zł -kupując lewy klucz nikt nic nie traci, powrót do stanu poprzedniego jest za darmo (stratę ponosi ten kto wierzy że to legalne, wtedy powrót oznacza konieczność format C: oraz zwrócenie kasy przez sprzedawcę tu 8 zł czyli ok. 50 zł). Aktywatory zaś mają bonusy jak wirusy i ich wartość jest znacznie poniżej 0, powiedzmy -1000 zł (a gdy ktoś robi dużo operacji bankowych to i dużo mniej). PS. przypominam, że żaden klucz nie jest potrzebny, bez niego też da się korzystać i to bardziej legalnie niż za 8 zł. Korzystałem tak prowizorycznie (zanim zechciało mi się instalkę testową zmienić na ostateczną, już przed testową miałem oryginał za 550). Edytowane 22 Marca 2025 przez sino 1
Rav-X 5 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 @AndrzejTrg z tym używaniem mózgu to raczej o sobie mówisz, kto o zdrowych zmysłach używa aktywatorów w systemie w dzisiejszych czasach. Kupiłem raz oryginalną licencję, przez lata zgodnie z intencją MS aktualizowałem ją do wyższych wersji systemów, ale finalnie zostałem wynagrodzony blokadą tego klucza, przez rozbudowę komputera do nowszego. W sumie też zgodnie z zaleceniami MS. No cóż, teraz wolę nie wydawać kilku stów na licencję która i tak może zostać zablokowana, bo będę chciał zrobić aktualizację sprzętu do nowocześniejszego. Pozostałe kwestie "aktywator vs tania licencja" bardzo dobrze opisali koledzy powyżej, i tu nie ma za wiele co dyskutować.
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Kiedyś kupiłem... to jest piękne hasło 🙂a patrząc po sygnaturce to na biednego nie trafiło, na ale każdy robi jak chce. Do wycieczki osobistej się nie odnoszę bo to tylko świadczy o Tobie, a z takimi nie mam zamaru gadać także żegnam i nie pozdrawiam.
raven555 470 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Każdy aktywator zostawia "coś" jeżeli nie Niespodziankę to przynajmniej ślady w logach (FRST,OTL a nawet GMER) Oczywiście że skryptowe są znacznie bardziej bezpieczne i zostawiają znacznie mniej śladów ale to i tak jest do wykrycia 1
Send1N 4 946 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Rav-X napisał(a): kto o zdrowych zmysłach używa aktywatorów w systemie w dzisiejszych czasach yyy? np ja czy większość ludzi których znam myślisz że ktoś jak daje mi do złożenia pc to dopłaca do oryginalnego systemu? Edytowane 22 Marca 2025 przez Send1N
Rav-X 5 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 13 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Jak się nie używa mózgu to nawet z 10 antywirusami możesz złapać syfa także ten tego @AndrzejTrg Była to odpowiedź do tego zdania, z początku odebrałem to jako aluzję do mnie, ale po ponownym przeczytaniu mogłem się mylić, więc przepraszam. Co w tym zaskakującego, że "kiedyś kupiłem"? Kupiłem licencję do Windowsa 7 jak tylko wyszedł. Później szło z górki, MS dał upgrade do Windowsa 8 -> 8.1 -> 10 -> 11, i to wszystko robiłem na jednej licencji od 7ki. W między czasie zmieniałem też sprzęt, ale w najgorszym wypadku telefonicznie reaktywowałem licencję. Owszem mógłbym kupić nową w pełni legalną licencję, ale zniechęca mnie to, że zamiast być przypisana do mojego konta MS to jest przypisana do sprzętu, a co jakiś czas trzeba zrobić jego wymianę, a wtedy zakupiona licencja przepada. @Send1N Jedyne co mogę powiedzieć, to że współczuje twoim znajomym, że (raczej) w ich nieświadomości narażasz na różne zagrożenia w sieci. I współczuje tobie, że jeszcze się tym chwalisz. Tyle się pisze i mówi o bezpieczeństwie w sieci, no ale ... Nie mówię żeby być paranoikiem, ale chociaż zachować jakieś minimum tego bezpieczeństwa. 1
Send1N 4 946 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Każdy jest przewrażliwiony na jakimś punkcie w życiu tyle moge powiedzieć nawet nie wiesz ile emerytów siedzi w moim miasteczku na win xp bo sprzęt nie pozwala na instalację czegoś wyżej i jeszcze nie słyszałem o problemach. Niczym sie nie chwale po prostu wyrażam swoje zdanie bo ktoś przeczyta to o czym piszesz i wpadnie w panikę... piszesz coś o bezpieczeństwie i legalności kupując klucze po kilka zł z myślą że masz "oryginał" a płacisz po prostu innym oszustom za piracki key tak jak @AndrzejTrg napisał Edytowane 22 Marca 2025 przez Send1N
Rav-X 5 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) @Send1N Wiem i to bardzo dobrze jak to wygląda u starszych ludzi i "antytechnicznych", siedzę w kompach już sporo lat i już wiele widziałem. 46 minut temu, Send1N napisał(a): piszesz coś o bezpieczeństwie i legalności kupując klucze po kilka zł z myślą że masz "oryginał" a płacisz po prostu innym oszustom za piracki key tak jak @AndrzejTrg napisał Nigdzie nie napisałem, że klucz za 8 zł jest legalny, ciężko stwierdzić jaka jest historia tych kluczy. Jedyne co jest pewne to to, że mechanizm aktywacji MS przyjmuje te klucze i aktywuje system, bez jakiejkolwiek ingerencji w sam system, więc taki klucz nie ma jak zagrozić bezpieczeństwu systemu (nie wpuści ci wirusa, keylogera, czy innego syfu), bo działa to wszystko tak jak MS sobie zażyczył przy aktywacji. A czy płacę oszustom, być może (nie jestem z tego dumny), a może ktoś sprzedaje je po jakimś evencie technologicznym w np. Indiach czy Argentynie gdzie były rozdawane za darmo albo za grosze. Edytowane 22 Marca 2025 przez Rav-X 2
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Jako aluzja to nie była, bardziej ogólne określenie z tym mózgiem, żaden atak, a kiedyś kupiłeś to było takie sarkastyczne, w stylu a jedzie mi tu czołg 🙂 ale to ze względu na ww. Więc spoko, rozwinąłeś temat, rozumiem i po się zgadzam. Także wszystko ok 😉 1
Cappucino 279 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Ja p..tyle dyskusji z trollem który założył temat dla reklamy jakiegoś sprzedawcy z allegro. Temat powinien byc dawno usunięty.
Rekomendowane odpowiedzi