Isengard33 0 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Witam, mam laptopa IdeaPad L340 Gaming Spec: Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz 16 GB Ram GTX 1650m Dysk SSD 240 Problem jest taki, że nie ważne na jakich detalach gram w CS GO, po prostu się zacina.. na kompie RX 470 miałem fps ponad 100 a tu ledwo 60 i spada do 40. Przepraszam jak w złym dziale dodałem post, jestem tu nowy.
Isengard33 0 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca Na ustawieniu 4:3 jest wiecej fpsów niż full hd. Czyli rozumiem, że na full hd tu nie pogram
Send1N 4 182 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Jak po zjechaniu z rozdzielczości masz przyrost to znaczy ze grafika nie wyrabia u ciebie bo ogólnie ten gtx 1650 powinien sobie normalnie radzić przy low detalach i fhd w csie
Psiak 61 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca To że na kompie z rx 470 masz więcej fps może być spowodowane tym, że masz mocniejszy, z wyższym taktowaniem procesor. Csgo opiera się w dużej mierze na procesorze. Cs2 również, ale tutaj jednak bez karty graficznej nie ma co podchodzić do wysokich fps
Send1N 4 182 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Pisał wyżej że po ustawieniu 4:3 ma więcej fps co = granie na niższej rozdzielczości więc problem z wydajnością leży po stronie gpu @Isengard33 jaki masz plan w ustawieniach zasilania windowsa? grasz na podłączonym zasilaczu?
Isengard33 0 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca Jest troche lepiej juz ogarnalem co bylo nie tak (trzeba było zmienić opcje zasilania), ale patrzcie na ten procesor..
Send1N 4 182 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Cpu prosi się o wymianę pasty (najlepiej na pada zmiennofazowego ptm7950 który się nie zdegraduje po czasie tak jak stało się u ciebie) a jak nie chcesz grzebać to wyłącz mu boosta, spadnie dobre 15stopni Edytowane 21 Marca przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi