Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam dla żony laptopa na Windowsie (czy po prostu bez preinstalowanego systemu) - odpada na pewno Apple.

Wymagania:

- ekran 15/15.6"

- dobrej jakości obudowa - fajnie jakby był aluminiowy

- dobrej jakości głośniki, czasem się przyda jako odtwarzacz filmów/serialu

- dobrej jakości ekran - OLED byłby mile widziany z w miarę dużą jasnością, będzie wykorzystywany na zewnątrz

- dobrej wydajności, przeglądarka z 60 zakładkami to norma

- rozsądna bateria (nie musi zapewniać takich wyników jak M4 Pro pracy ale fajnie jakby nie padała po 2-3h)

Wykorzystanie to typowe biurowe prace, czasem wziąć w podróż, czasem odpalić serial/film.

Obecnie ma Asusa R541U i na Wifi działa on jak nieszczęście, nie mam pojęcia co z nim jest nie tak, ale używalny jest jedynie z internetem po kablu co - jakby nie patrzeć jest nieco irytujące w sprzęcie mobilnym.

Ja sam posiadam Maca M4 Pro 14" i szukam czegoś co byłoby sprzętowo podobne (pod względem jakości wykonania, ekranu, głośników) z tym, że nieco większym ekranem i nie MacOSem.

Budżet bez znaczenia, im mniej tym lepiej (wiadomo) ale jak będzie warto wydać 10k to czemu nie, jak to samo dostanę za 5-6 to lepiej dać 5-6k niż 10.

Zastanawiam się nad czymś takim jak ASUS Vivobook S 16 S5606CA

Edytowane przez bleidd
Opublikowano

Właśnie mam tablet z OLEDem i jasnością ok 450nit i siedząc na tarasie w dzień jest lipa. Jeszcze do tego błyszczący ekran i mamy kulminacje kiepskiej widoczności. Kurde może IPS się jednak lepiej sprawdzi.. Z drugiej strony czerń w IPSie jest mega lipna

Opublikowano

Pogadałem z żoną i już się jej zmienia :E Chce coś małego i lekkiego, widziała u siostry Mackbooka Air i chce coś takiego tylko nie Applowe. Wstępnie mi pokazywała Zenbooka S14, wygląda ciekawie ale pozostaje kwestia ekranu - błyszczący OLED.