Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Pentium D zmienił(a) tytuł na Sprzedam nowy RAM DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz CL46 - 230 zł
  • Pentium D zmienił(a) tytuł na Sprzedane
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Joel jest napisany tak, że nie jest postacią jednowymiarową i ma cechy, dzięki którym łatwiej go zrozumieć i polubić. Abby pod tym względem nie dorasta mu do pięt, robiąc za postać wrzuconą głównie pod golfa i realizację "cudownych" pomysłów Druckmanna. Nic z jej wątku mnie nie zainteresowało, bo niewiele on oferuje, prócz oczywistych kontrowersji. Były dyskusje o fabule, o grze, o grafice czy gameplay'u (mechaniki, poziom trudności, etc.), ale to trzeba przejrzeć wątek, a nie jęczeć na podstawie ostatnich stron i wybranych wypowiedzi, które dziwnym zbiegiem okoliczności nie są Ci w smak. Za trudne?
    • Jeżeli proces produkcyjny AM5 Seria 9000, maksymalnie co pozwala produkować z w miarę akceptowalnym uzyskiem to 5700mhz boost, to z jednego wafla, z którego można wyprodukować łącznie np 1000 "porcji", to z tych porcji najmniejszy % nada się na 9950x, a największy na 9800x3d bo ma najniższe zegary i jest najdalej od maksimum możliwości technologicznych. W skrócie, najłatwiej z procesu jest uzyskać krzem, który robi 5200mhz i dlatego pisanie, "bo premium krzem" jest bzdurom.   9800X3D to "cokolwiek" wzięte z wafelka z naklejonym 3d keszem.    *Zadaj sobie pytanko, dlaczego AMD nie robi procka 3d z dwoma ccd z 3d keszem boostującymi na 5700mhz? Odpowiadam - bo musieliby z tego jednego wafelka poświęcić dwa zajebiste ccd (co będzie drogie) zamiast jeden zajebisty a drugi "gorszy" - tych gorszych jest więcej.   *Pisze na bazie 7950X3D bo nie miałem w rękach tego nowego żeby samemu sprawdzić taktowanie ccd z keszem   PS2. Nie pisze o trzymaniu fabrycznych parametrów, tylko o tym, że nazwałeś 9800X3D krzemem premium co jest zrozumiałe -> zwykła radość po zakupie. Radość tak wielka, że nawet nie podałeś jakichkolwiek testów przed po, ba piszesz po prostu "feeling lepszy w CS" :-)  
    • Musisz założyć nowe konto i z niego się skontaktować.
    • W parze z tym ryzenem nie będzie problemu jeżeli chodzi o samą moc 550w ale pytanie czy masz tego focusa wyprodukowanego po 2018r czy przed? bo te z przed 2018 miały problemy ze zbyt wczesnym zabezpieczeniem OCP i przy kartach w okolicy 250W tdp już potrafił być problem, sam tego doświadczyłem przy focusie 650w z 2017r na 6950xt, dopiero po sprowadzeniu karty w okolice 280w nie było problemu ale na stock po odpaleniu jakiegoś obciażenia momentalnie pc się wyłączał, wsadziłem inny model 650W i 6950xt nawet pobierając 400W po przeciągnieciu PL limitu max w prawo nie robi żadnego problemu a jest to gorszy zasilacz niż ten focus był jeżeli chodzi o bebechy  Więc enduro został a focus poszedł używany kilka lat za 200zl do znajomego który ma rtx 2060 i cacy  
    • Jeżeli wierzyć odczytom z Hwinfo to mój 9070 XT zaliczył chwilowy spike poboru mocy do 500W    Toteż jak masz zasilacz 550W to w takiej sytuacji mogą odpalić się zabezpieczenia. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...