morfang 3 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Na monitorze co jakiś czas pojawiają się artefakty i zdarza się, że zgasza się i zapala. W linku filmik jak to wygląda: https://streamable.com/3s0mh0 Po wyłączeniu i włączeniu monitora problem znika i pojawia się po jednym albo dwóch dniach. Co obstawiać jako problem? Monitor? GPU? Kabel? Możecie polecić troubleshooting? Dodaję fotkę, ponieważ film zniknie za 2 dni
Send1N 4 208 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Podmień kabel na początek, taki sekundowy czarny ekran w większości przypadków występuje przez walnięty przewód ale co do tych artefaktów nie jestem pewny, jak masz teraz podłączony przez display port a w domu masz np tylko kabel hdmi to nie kupuj specjalnie drugiego DP tylko podłącz testowo na te 2 dni przez hdmi (lub odwrotnie), jak będzie ok to wtedy dopiero możesz zakupić inny DP/HDMI Edytowane 15 Kwietnia przez Send1N 1
morfang 3 Opublikowano 16 Kwietnia Autor Opublikowano 16 Kwietnia Mam PC podłączonego po DP. Zmieniłem na HDMI i problem nie występuje, więc faktycznie wygląda na walnięty kabel. Dzięki! 1
Send1N 4 208 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Więc teraz zaopatrz się w inny DP aby wykluczyć ewentualny problem z portem skoro już problem z grafiką czy matrycą wykluczyłeś 1
Rekomendowane odpowiedzi