Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Ja bym szukał Zotaca AMP. 5 lat gwary robi robotę.

332 mm

9 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Chyba tylko to https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/gigabyte-karta-graf-gigabyte-rtx5080-gaming-oc-16.bhtml ale przynajmniej 1000zł za drogo. Szczególnie biorąc pod uwage zmienne, tzn. jakosc chipu, wentylatory, układ zasilania/cewki, problemy ze sterownikami. W obliczu tych zmiennych wydawanie tak duzej ilosci pieniedzy na k.g. i tak juz w cenie znacznie powyzej MSRP a tutaj jestesmy 3 mies po premierze to jest kiepski biznes.

340 mm

Opublikowano (edytowane)

Trzeba było tak od razu. xD

Nie wiem, czym się różni buda za parę stów od tej za paręnaście, ale przyznam, że myślałem o po prostu większej budzie. Niestety mój wewnętrzny leń wygrał, nie chciało mi się przekładać wszystkiego.

A jakby kiedyś wymienił na jakieś super ciche wentyle w tej PNY? Petarda karta byłaby wtedy dla mnie. :P

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

No wiem z tą dupą, wiem... Ale może się uda z tą PNY i będę mieć spokój na parę lat. A na superkę nie chce czekać, bo teraz chce grać, a 4070s, którą mam, nie satysfakcjonuje mnie. Wyjdą superki, ludzie będą czekać na 60xx. %-)

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Ja się przesiadłem z 4070S na 5070ti. Wyczułem moment w marcu i sprzedałem roczna 4070S w cenie co kupiłem i wziąłem w MSRP 5070ti. Jakbym był Tobą sprzedałbym superke i wziął 5070ti ASUSa prime w MSRP i na premierę 5080 super Ja kupił. To jest rozsądek. Kupisz 5080 to więcej stracisz i będziesz płakał.

Opublikowano
54 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Ja się przesiadłem z 4070S na 5070ti. Wyczułem moment w marcu i sprzedałem roczna 4070S w cenie co kupiłem i wziąłem w MSRP 5070ti. Jakbym był Tobą sprzedałbym superke i wziął 5070ti ASUSa prime w MSRP i na premierę 5080 super Ja kupił. To jest rozsądek. Kupisz 5080 to więcej stracisz i będziesz płakał.

Byłby to lepszy deal, niż przepłacanie za RTX 5080, który daje raptem kilkanaście % większą wydajność i dalej tyle samo VRAM. :E

Opublikowano (edytowane)

Zwracam te karty. Drugiej nawet nie podpinam, bo zauważyłem, że to słychać nawet jak się palcem zakręci. 

Przerzuciłem wentylatory przed obudowę i mam teraz co najmniej 345mm miejsca. 

Zamówiłem Gigabyte Gaming OC. Zotac Amp akurat nie miałem możliwości. 

Edytowane przez j4z