Toni 27 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Cześć Kilka dni temu odkryłem, że nie jestem już w stanie pobrać filmu z cda za pomocą wtyczki do Firefoxa. Dlatego zacząłem szukać alternatywy i dziś znalazłem program, który wydawał się na tyle godny zaufania (był opisywany na stronie kś) że go ściągnąłem i uruchomiłem. Udało mi się ściągnąć film, ale niestety okazało się, że bez dźwięku. Nie mam pojęcia czy po prostu program nie daje rady czy ja czegoś nie robię dobrze. Macie jakieś doświadczenia z tym programem? Ktoś może coś doradzić?
bourne2008 577 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Pobierz VLC Media Player i zobacz czy w nim też nie ma dźwięku.
Toni 27 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja (edytowane) 7 godzin temu, bourne2008 napisał(a): Pobierz VLC Media Player i zobacz czy w nim też nie ma dźwięku. No właśnie próbowałem, ale też nie ma w VLC dźwięku. VLC używam od dłuższego już czasu. Znam ten program. Co do JDownloader zauważyłem w materiałach instruktażowych w zakładce "zbieracz linków" w obszarze "widoki", że widniała pozycja Plik Audio - gdy ja ściągałem nie było audio była tylko kategoria video. Może po prostu program nie widzi tam dźwięku? Na stronie kś o tym programie pisze tak: UWAGA! W przypadku próby pobierania samej ścieżki audio bądź wideo z serwisów zamieszczających klipy aplikacja poinformuje nas o konieczności zainstalowania dodatkowego programu FFmpeg - po jego instalacji ponawiamy próbę pobrania. I to jest dziwne bo ja chciałem ściągnąć całość i miałem zaznaczone że ściągam całość a pojawiło się to pytanie o kodek mimo że powinna się pojawić gdybym chciał samo audio bądź samo wideo. Edytowane 1 Maja przez Toni
Pan Ciastovy 42 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 17 minut temu, Toni napisał(a): No właśnie próbowałem, ale też nie ma w VLC dźwięku. VLC używam od dłuższego już czasu. Znam ten program. Co do JDownloader zauważyłem w materiałach instruktażowych w zakładce "zbieracz linków" w obszarze "widoki", że widniała pozycja Plik Audio - gdy ja ściągałem nie było audio była tylko kategoria video. Może po prostu program nie widzi tam dźwięku? Na stronie kś o tym programie pisze tak: UWAGA! W przypadku próby pobierania samej ścieżki audio bądź wideo z serwisów zamieszczających klipy aplikacja poinformuje nas o konieczności zainstalowania dodatkowego programu FFmpeg - po jego instalacji ponawiamy próbę pobrania. I to jest dziwne bo ja chciałem ściągnąć całość i miałem zaznaczone że ściągam całość a pojawiło się to pytanie o kodek mimo że powinna się pojawić gdybym chciał samo audio bądź samo wideo. Spróbuj wtyczki Video Downloadhelper lub flash video downloader. Jdownloader z tego co kojarze przeszedł na premium i działa jak kobieta ma te dni.
ghostdog 536 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Chyba coś się porobiło z cda. Video DownloadHelper działa tylko na wybrane wrzutki. Nie chce pobierać sporej ilości nowych pozycji.
AndrzejTrg 1 499 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja A to nie jest tak przypadkiem że cda, ma jakiś skrypt/blokadę przed właśnie takim ściąganiem ich treści?
ghostdog 536 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Blokada działała na filmy premium. Natomiast te wrzucane przez użytkowników dały się ściągać. Teraz jest jakiś problem z filmami od użytkowników. Na cda jest nawet ciekawa baza filmów z ery vhs. 1
Pawcio 42 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Cda ostatnio wprowadziło zmiany. Pojawiła się nowa opcja, przy wyborze rozdzielczości filmu: auto. Jeśli jest dostępna, to nowy film wgrany przez użytkownika, będzie podzielony na dwie osobne części, tak jak to robi od kilku lat youtube. Plik z obrazem oraz osobny plik z dźwiękiem. Starsze oraz niektóre nowe filmy nadal są w jednym pliku. Więc to jest loteria. Wygląda na to, że program JDownloader oraz pozostałe wtyczki nie mają zaktualizowanego skryptu do pobierania nowych filmów z cda. Dlatego, nie wykrywa pliku audio oraz po ściągnięciu nie łączą ich w jeden plik wideo. Napisz do twórcy aplikacji JDownloader, żeby naprawił błąd. Jak to sprawdzić? wystarczy uruchomić nowy film na cda w przeglądarce, i zobaczyć podgląd ruchu sieciowego. W przeglądarce firefox: klikasz prawy przycisk myszy i wybierasz zbadaj, następne po otworzeniu małego okna wybierasz zakładkę sieć i klikasz play w odtwarzaczu na cda. Po kilku sekundach wyświetlą się osobne pliki audio oraz wideo. Jeśli się pomyliłem, to mnie poprawcie w komentarzu poniżej. 2
Rekomendowane odpowiedzi