Pixa 9 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja komputer ci startuje normalnie bez karty? jaki to procesor?
leven 546 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 6 minut temu, ravenoh napisał(a): tylko teraz lipe odwalilem bo przy pci w plycie glownej ta zastawka mi sie to karty przyczepila i odeszla mi z karta , to moze teraz wplynac to na wykrywanie karty przez pc ? Zatrzask z tyłu slotu PCI-E ? Taki motylek wyskoczył ? To jest jedynie zabezpieczenie przez wysunięciem się karty ze slotu. Elektrycznie nie ma to wpływu na działanie pod warunkiem, że karta równo jest osadzona w slocie. Jak ten motylek jest cały, to pewnie tylko wyskoczył z zawiasów i zdołasz go tam z powrotem zamontować. Teraz po prostu po wyjęciu karty zrób te fotki gniazda i wtyku i spróbuj zamontować ten motylek z powrotem. Ja te motylki już wysyłałem użytkownikowi Pclolka i sobie je sam założył, bo stare połamał
ravenoh 2 Opublikowano 6 Maja Autor Opublikowano 6 Maja 18 minut temu, leven napisał(a): Zatrzask z tyłu slotu PCI-E ? Taki motylek wyskoczył ? To jest jedynie zabezpieczenie przez wysunięciem się karty ze slotu. Elektrycznie nie ma to wpływu na działanie pod warunkiem, że karta równo jest osadzona w slocie. Jak ten motylek jest cały, to pewnie tylko wyskoczył z zawiasów i zdołasz go tam z powrotem zamontować. Teraz po prostu po wyjęciu karty zrób te fotki gniazda i wtyku i spróbuj zamontować ten motylek z powrotem. Ja te motylki już wysyłałem użytkownikowi Pclolka i sobie je sam założył, bo stare połamał no tak to wyglada wsadzic wsadzilem ale juz za bardzo chyba trzymac nie bedzie , jutro z rana wysle te foty na moje oko wszystko git jest niczym sie nie roznia te piny od siebie
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) Składałem z jakieś 11 lat temu kompa, i trzeba było bios zresetować i wtedy zamiast zrobić to zworką uznałem że wyciągnę baterię... płyta MSI z97 i powinni projektanta powiesić za jajca za umiejscowienie baterii, do której bez wyciągnięcia karty nie szło się dostać... a że już byłą późna pora, jeszcze pod wpływem % to tak wyciągałem kartę (970) że ten zatrzask po prostu się ułamał... załamałem się, ale komp do dnia dzisiejszego działa bez tego pierdzielnika Edytowane 6 Maja przez AndrzejTrg
ravenoh 2 Opublikowano 6 Maja Autor Opublikowano 6 Maja Godzinę temu, Pixa napisał(a): komputer ci startuje normalnie bez karty? jaki to procesor? ta startuje normalnie z ryzenem 7 9800x3d
ravenoh 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja 22 godziny temu, leven napisał(a): Zatrzask z tyłu slotu PCI-E ? Taki motylek wyskoczył ? To jest jedynie zabezpieczenie przez wysunięciem się karty ze slotu. Elektrycznie nie ma to wpływu na działanie pod warunkiem, że karta równo jest osadzona w slocie. Jak ten motylek jest cały, to pewnie tylko wyskoczył z zawiasów i zdołasz go tam z powrotem zamontować. Teraz po prostu po wyjęciu karty zrób te fotki gniazda i wtyku i spróbuj zamontować ten motylek z powrotem. Ja te motylki już wysyłałem użytkownikowi Pclolka i sobie je sam założył, bo stare połamał Jaednak nie dam rady podesłać fotek bo gadałem z gosciem z xkom i powiedzial ze do tygodnia czasu wszystko ogarna jako zwrot produkty, dziękuje wszystkim tutaj za pomoc i mam pytanie czy orientuje sie ktos czy warto drugi raz brac tego rtx 5070 od gigabyt gaming oc czy moze jest jakis lepszy producent
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Tylko tutaj problem nie został zdiagnozowany, więc możesz kupić najdroższą wersję i będzie to samo, jak i najtańsza i też będzie error bo np. płyta została uszkodzona. Tutaj to jest wróżenie z fusów od herbaty 1
Send1N 4 183 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) 23 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Składałem z jakieś 11 lat temu kompa, i trzeba było bios zresetować i wtedy zamiast zrobić to zworką uznałem że wyciągnę baterię... płyta MSI z97 i powinni projektanta powiesić za jajca za umiejscowienie baterii, do której bez wyciągnięcia karty nie szło się dostać... a że już byłą późna pora, jeszcze pod wpływem % to tak wyciągałem kartę (970) że ten zatrzask po prostu się ułamał... załamałem się, ale komp do dnia dzisiejszego działa bez tego pierdzielnika Jesteś pewny że ułamałeś tego typu zatrzask jak ma autor? bo są jeszcze takie które na łamanie są bardzo podatne A żeby wyłamać ten autora to nie wiem co trzeba zrobić swoją drogą to jego brak kompletnie w niczym nie przeszkadza Edytowane 7 Maja przez Send1N 1
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja SS nie działa, no ale czy to tak samo wyglądało na nowej płycie to nie mam pojęcia. Wtedy nie doj że byłem po 2 zmianie, złapałem się tego z 0.5l i jak trzasło to wytrzeźwiałem odrazu, choć to było drugie trzeźwienie tej nocy, bo pierwsze było przy zamiarze przełożenia wtyczki od jusb2 czy coś takiego... gdzie plastik został w płycie a ja z kablem z gołymi pinami półtorej roku temu też tak odwaliłem 1
ravenoh 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja 16 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Tylko tutaj problem nie został zdiagnozowany, więc możesz kupić najdroższą wersję i będzie to samo, jak i najtańsza i też będzie error bo np. płyta została uszkodzona. Tutaj to jest wróżenie z fusów od herbaty wiem ale po prostu jak przyjdzie nowa karta i nie bedzie dzialac to odesle im calego kompa i niech to sami robia bo po wczoraj jak zlamalem to od plyty to juz nie chce tego dotykac
Send1N 4 183 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 31 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): SS nie działa Edytowałem 1
AndrzejTrg 2 747 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Taki zatrzask to był w slocie niżej, ja upierdzieiłem ten taki bardziej porządny 1
leven 546 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Godzinę temu, ravenoh napisał(a): wiem ale po prostu jak przyjdzie nowa karta i nie bedzie dzialac to odesle im calego kompa i niech to sami robia bo po wczoraj jak zlamalem to od plyty to juz nie chce tego dotykac
ravenoh 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja 4 minuty temu, leven napisał(a): probuje teraz w sumie tego rtxa 2060 super zamontowac ale mam problem odlaczyc ten kabel pcie bo on jest polaczony chyba tez z cpu i to sa dwa wejcie w jeden kabel zrobione i nie da sie tego w zaden sposob wyciagnac mialbys jakis pomysl bo widzialem wczoraj cos pisales o wymienianiu karty
leven 546 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Pokaz wszystkie gniazda tego zasilacza, bo są jeszcze dwa 8 pinowe, ale uciąłeś obrazek i nie widać opisu
ravenoh 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja dobra udalo sie i wie ktos jak mam pusty slot w jednej stronie 8 pinowego kabla to ta strona w karte dac czy zasilacz
bourne2008 1 207 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) A może by tak wziąć instrukcję? Edytowane 7 Maja przez bourne2008
bourne2008 1 207 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) Kształty wtyczek? Co do czego idzie. Edytowane 7 Maja przez bourne2008
ravenoh 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja a czyli z dziura do karty ? Teraz, ravenoh napisał(a): a czyli z dziura do karty ? czaje, dziekuje
leven 546 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 36 minut temu, ravenoh napisał(a): a czyli z dziura do karty ? Z dziurą do zasilacza, bo z tego wtyku wychodzą dwa przewody zakończone końcówkami 8 pin. Zgadza się ?
Rekomendowane odpowiedzi