K1IGLA 0 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Witam Chciał bym coś ulepszyć do obecnego komputera który złożyłem 4 lata temu i troszkę na te czasy już ciężko sobie radzi z grami z wyżej półki co byście doradzili do obecnych podzespołach żeby uzyskać lepszy efekt podczas grania . Komputer : Procesor : INTEL Core i3-10100F 3.6 GHzBox Płyta Główna : MSI B460M-A Pro Karta Graficzna : PALIT GeForce GTX 1660 Super Gaming Pro 6GB Pamięć Ram : RAM G.SKILL Aegis 16GB 3200MHz DYSK 1 : SSD Kingston A400 120GB - W10 Pro 64 bit DYSK 2 : TOSHIBA P300 1TB HDD Chłodzenie : CPU SILENTIUM PC Spartan 4 Evo Zasilacz : Corsair VS550 550W 80PLUS BOX Obudowa : IBOX Passion V4 Monitor : MSI OPTIX G241VC 75 hz Cena nie wiem ile podać do tego więc narazie poczekam na opinie i cena może nie będzie grać tu pierwsze karty . PS. Myślałem o dołożeniu m2 oraz procesor ale czy to dobra opcja .
Dirian 684 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Tu już za bardzo nie ma co ulepszać - lepiej to sprzedać i zbudować nowego PC jeśli w planach są nowe gry.
K1IGLA 0 Opublikowano 12 Maja Autor Opublikowano 12 Maja spodziewałem się takiej odpowiedzi ale właśnie nie chce wydawać , wesele za 3 lata kaska potrzebna a na to co mam myślałem troszkę dokupić i coś pomogło by a jak by tak uratować tego to mimo tego że się nie opłaca jest coś co poprawiło by wydajność ?
kalderon 1 092 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Zmienić procesor na 10400F lub procesor i płytę na Ryzena 5600+B550, zmienić kartę na używanego RXa 6600 XT lub 6700Xt w zależności od budżetu.
Rekomendowane odpowiedzi