-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Zas · Opublikowano
Można sobie ironizować, i oczywiście nie jest wskazana postawa taka jak szurów antyszczepów "bo ja nie zachorowałem/na pewno nie zachoruję, więc nikt nie może zmusić mnie do szprycy!" - choć skuteczność została akurat tutaj udowodniona ponad wszelką wątpliwość... ale z tą walką z ociepleniem klimatu często niestety wychodzi sytuacja typu "sąsiad jest gruby, więc ty masz przejść na dietę". Do pewnego stopnia trudno się dziwić, ze ludzi to mniej lub bardziej irytuje czy zniechęca. Tym bardziej, że ciężar walki ze zmianami klimatu jest w praktyce czy to pośrednio, czy to bezpośrednio przekładany głównie na szaraczków - albo sami mają obowiązki i obciążenia, albo płacą za obciążenia firm. Potrzebna jest i ekologia, i walka z ociepleniem (a na pewno z zanieczyszczeniem oraz uzależnieniem od źródeł kopalnych), ale nie może to być walka sterowana przez "ekologów" kupionych za ruble, którzy lobbują za ruskim gazem i przeciwko elektrowniom atomowym, przez koncerny produkujące pompy ciepła czy auta elektryczne itp. Wtedy nawet słuszna sprawa, jak oddymienie obwarzanka krakowskiego przez walkę z niską emisję, może przegrać z kretesem. Obecnie wielu ludziom pompy zaczynają niedomagać - i oczywiście, może to zły projekt, złe wykonanie - tylko znowu: obrywa Kowalski. Jasna sprawa, majstry tak samo mogą sp... hydraulikę, elektrykę, izolację fundamentów itp. i Kowalski i tak samo oberwie nie ze swojej winy, ale znowu - dom chciał pewnie budować sam, zakładać pompę... no, tu już pewnie bywa różnie. Dlatego choc nienawidzę szurii i mam alergię na prawactwo, to trudno nie zauważyć, że zielona strona też ma jobla, generuje problemy i realizuje własne interesy. -
Przez Misticzx · Opublikowano
Normal to jest poziom średnio wymagający. Nie mówię że bardzo dużo wymaga, ale na pewno nie jest to prościzna, bo rzucając się na wrogów będziesz co chwilę ginął, a na poziomie bardzo łatwym możesz ich prawie atakować bezpośrednio i trudno zginąć, chyba że otrzymasz naprawdę dużo ciosów czy strzałów. A skradanie jest o tyle ciekawe i dobre że wtedy dialogi ciebie nie omijają. Zawsze chciałem usłyszeć co mówią wrogowie, a dopiero potem ich zabijać. Skradanie to właśnie umożliwia. Jest więcej tekstów. Na normalu tak samo miałem. -
Przez Kamiyanx · Opublikowano
A tak z innej beczki – po ostatnich rozmowach z koleżankami w związkach widzę kolejną przyczynę tej niskiej dzietności i mniejszej ilości związków. No bo ten temat służy głównie do narzekania na baby, a co ja się dowiaduję czasem o różnych gościach, to... bez komentarza. Dość powszechne jest też odmawianie ślubu, przez co te kobiety nie chcą rodzić, bo nie czują się zbyt bezpiecznie. Co mnie w sumie nie dziwi. -
Przez Zas · Opublikowano
Srogie piguły, Sebastianie. No już bez przesady, efekt mrożący przez zgłoszeniem prawdziwego gwałtu ma mieć wyższa kara za fałszywe oskarżenia? Oczywiście, zgadzam się, że zagrożenie karą nie powinno być równe temu za gwałt, ale ponieważ praktyka pokazuje, że oskarżenia o gwałt/znęcanie się czy pedofilię w stosunku do dzieci bywają stosowane przez kobiety jako bardzo brzydki chwyt poniżej pasa, warto byłoby coś z tym zrobić, nawet jeśli nie jest to największy problem wymiaru sprawiedliwości, ponieważ pewne oskarżenia bywają szczególnie stygmatyzujące. Chociaż na początek wystarczyłoby być może równo traktować problemy kobiet i mężczyzn, bo te drugie nadal są bagatelizowane. Wtedy pewnie mniej byłoby takich mało eleganckich legislacyjnie pomysłów.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi