Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanko czy Lenovo Legion 5-16 kwalifikuje się do programu bon dla nauczyciela? Na allegro znalazłem ofertę z wykorzystaniem bonu na tego laptopa, a na stronach marketów nie da się go kupić za bon. Poza tym na aukcji można sobie bez problemu zmieniać konfiguracje co sugeruje ingerencje w podzespoły a to chyba wyklucza program - gwarancja od producenta. Sprzedawca wg opinii wygląda na zaufanego. 

Czy myślicie, że to scam czy sprytne omijanie przepisów? Jakie mogą być konsekwencje skorzystania z takiej oferty?

Opublikowano

Na allegro to bym uważał z tym bonem, no chyba że sprzedaje jakiś legitny sklep typu proline z wykorzystaniem allegro.

Jak sam zauważyłeś, komp może nie być objęty programem i zrobi się z tego problem w trakcie.

Jeżeli chodzi o gamingówki to można wciąż nabyć TUFy F15 czy A15, HP Victusy czy Lenovo LOQ. Legiony chyba nigdy nie były objęte programem przez to z jakich materiałów są zrobione.

Opublikowano

Za bardzo podejrzane się to wydawało więc wziąłem Asusa TUF i czekam z niecierpliwością bo to mój pierwszy gamingowy laptop :)

• Upvote 1