Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam monitor Lenovo r24e, oferuje on niby odświeżanie ekranu na poziomie 180 Hz. Jednak we wszystkich ustawieniach (konsoli i monitora) widnieje 60 Hz. Mogę to jakoś zmienić? Chcę uzyskać 120 klatek w wybranych grach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W trybie 120hz ja mam ustawione automatycznie- nie ma innej opcji, jest off lub automatycznie, konsola sama przeskakuje na 120hz jak coś jest obsługiwane. Na przykład jak teraz Death stranding 2 w trybie 60fps odpala mi 120hz, grałem w Ragnaroka w 40fps to też konsola ustawiła sobie 120hz- to widać bo w menu głównym jest 60hz, wchodzi do gry i samemu monitor mi mignął i przełączył na 120hz. To samo np z Horizon FW czy z innymi grami, testowałem Dirt 5 w 120fps/120hz, na pewno Dirt 5 ma 120fps, nie wiem jaka jeszcze inna gra ma 120fps, a jak nie to to testować tam gdzie są tryby balans jak w Horizon czy GoW Ragnarok, jest trochu gier z 40fps, więc tak można testować czy działa. Samo 120hz nie oznacza, że jest 120fps, jest jeszcze Call of Duty z 120fps, nie pamiętam która wersja, testowałem i działało. 
Monitor mam ten w stopce, używam do kompa i PS5.  

• Like 1