Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

chcę zmienić RTX3060 na coś nowszego, budżet wstępnie około 3000zł, który mogę trochę zwiększyć. Wymóg przy zakupie to raty zero. Gram w rozdzielczości 3440x1440. Obecnie sprzęt wygląda tak

Ryzen 7 5800x3d | Arctic Liquid Freezer II ARGB 360 | MSI B450 Gamming Plus MAX | IRDM Pro 2x16GB 3600Mhz CL18 | Palit RTX3060 Dual 12GB | Kingston KC3000 2TB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | Lian Li LANCOOL 216 RGB White | Huawei MateView GT 34" 

Wstępnie myślałem o Powercolor RX 9070XT Hellhound, często można go wyrwać do 3000zł. Ogólnie nie śpieszy mi się z wymianą GPU, mogę trochę poczekać, bo czasem idzie trafić jakiegoś fajnego 5070ti w niezłej kasie

Opublikowano

A jaki aktualnie jest koszt fajnego 5070ti?

Jak 9070XT to jakiego brać na ten moment?

Ogólnie śledzę giełdy i zanosi się, że dolar pójdzie w dół co powinno się też poniekąd przyczynić do niższych cen elektroniki 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, galakty napisał(a):

Śledzi giełdę a nie może znaleźć ceny 5070Ti :E:E 

Bliżej 4k przygotuj. 

Umiem znaleźć ceny, nie wiem czym się różnią poszczególne modele i którego warto wybrać. Rozbieżność od około 3500 do blisko 4500 za 5070ti to spora rozbieżność i nie wiem w którego warto celować konkretnie.

8 godzin temu, JacekRTX napisał(a):

Na allegro są oferty 5070ti do 4k w ratach 0%. Wystarczy poszukać :D

To samo co wyżej, wiem że są, ale w który model warto celować? Czy po prostu wybrać, który ładnie wygląda?

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-inno3d-geforce-rtx-5070-ti-x3-16gb-dlss-4

Warto czy nie?

Edytowane przez Noix