Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam obecnie obudowę silentiumPC Aquarius x70w i planuje zakup chłodzenia AIO a dokładnie Fractal celcius S36 i jestem ciekaw czy wejdzie mi ta chłodnica na front. Niby na stronie SCPC jest napisane że chłodnica 360mm wejdzie na przód ale dokładnie ten frwxtsl ma 403mm, i nie wiem czy to wejdzie. Jeśli ma ktoś takowa wiedzę to czekam na wsparcie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie chłodzenia AIO 360 albo AIO 36 wejdzie bez problemów:

- na górze tylko 2x120 = 240 albo 2x140 = 280

- na przód tylko 3x120 = 360 ale musisz zrezygnować Napędów CD/DVD

5 godzin temu, Rozr111 napisał:

Witam, posiadam obecnie obudowę silentiumPC Aquarius x70w i planuje zakup chłodzenia AIO a dokładnie Fractal celcius S36 i jestem ciekaw czy wejdzie mi ta chłodnica na front. Niby na stronie SCPC jest napisane że chłodnica 360mm wejdzie na przód ale dokładnie ten frwxtsl ma 403mm, i nie wiem czy to wejdzie. Jeśli ma ktoś takowa wiedzę to czekam na wsparcie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Wejdzie to zamontujesz AIO 360 tam gdzie masz przodu 3x12 Fan ale cała chłodnica ma całkowicie 400mm ale montujesz normalnie 360. Żaden problem.

Przyda podkładki gumowe 12 szt. [nie będzie drgał/nie będzie przenosił wibrację]

Edytowane przez Michagm
Dodatkowo

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Odbicia, cienie, no i światło.      
    • @Tomek1623 sprawdź, spanie przyśpiesza czas. Ściągnąłem mody, powiedziałem sobie, Daniel sprawdzimy przed spaniem jak to działa, i ba 1.30, kuźwa. Jak gra działa, nie ma anomalii to nawet fajnie się pyka, ale czuć, że gra jest niedopracowana, tak samo jak widać braki w grafice i nie przypomina mi to UE5 z innych gier, tylko jakiś amatorski silnik graficzny pełen bugów i problemów z optymalizacją, zginąłem wczytałem zapis gry i wydawało mi się, że trafiłem na spawn wrogów, bandytów, których kilka chwil temu nie słyszałem, do tego już z daleka informuje mnie gra, że mogę zostać zauważony, że ktoś łazikuje w okolicy.  Co do modów, aktualnie mam 2-3, ale 2 włączone, bo ten jeden to zapewne się nakłada, muszę jeszcze raz sprawdzić, bo jednak to był problem z graniem w borderless(testowałem i jednak nie zdało testu), musi być fullscreen. Gra wydaje się stabilniejsza, lepiej działa we wiosce, nie ma chorych dropów, plus mod na wydłużenie dnia robi swoje, bo mnie wścieklizna brała, że zrobiłem kilka kroków i już noc.  1. Mod na poprawę stabilności https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2?tab=description mały pliczek. 2. Wydłużenie dnia https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/44 3. Tutaj mod na tak samo poprawę, ale muszę go jeszcze raz sprawdzić https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17   Powiem, że jeszcze takiego użycia Ramu nie zauważyłem w tej grze ~28GB
    • Sam siebie zacytuję. Realnym problemem jest brak napędu. Gdyby był w zestawie za 3,5k nikt by tutaj piany nie bił  Ba,nawet gdyby konsola kosztowała 3999 to też nikt by nie marudził.  Przypomnę, że najtańsze sensowne grafiki do grania dzisiaj nowe to wydatek 2-3k, a będzie za chwilę pewnie drożej   Topowe ale i starsze procki do grania to także grube tysie. I ludzie kupują. Nie tak dawno temu 3 letni 5800x3d był w sklepach po 1600 i ludzie kupowali. O co my kopie kruszymy  
    • Nyga w Zonie, skąd on tam się wziął.    
    • Pisałem o tym jak cena się zmieniła na rynkach detalicznym. Sony ma w hurcie te dyski wielokrotnie taniej. Mam beke z tego powodu, że bronicie wysoką cenę prosiaka wykastrowanegon z napędu, podstawki bo Sony dało 2tb dysku w 2024roku który ich grosze kosztował
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...