Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Cena ma znaczenie jednak słyszałem, że tańsze wersje mają problem z hotspotami. Jak nie przeszkadza mi ilość db to powinienem się martwić tymi temperaturami? Z tego co widziałem ASUS PRIME jest polecany przez np. Liptona. Aktualnie używam Gigabyte GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB i czy te głośnie i gorące karty będę w stanie odczuć?

Edytowane przez h2p_pepperoni
Opublikowano

W rtx 50xx wywalili sensor od hotspotu także nie masz co się martwić bo nie zobaczysz ile tam jest :E prime to przyzwoity model dopłacasz raptem stówkę względem tych najbiedniejszych https://www.sferis.pl/karta-graficzna-asus-prime-geforce-rtx-5070-oc-12gb-90yv0m10-m0na00-i541667?utm_campaign=przejscia_ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=376306be-c25c-5dce-7dcc-9c4a704f6530

• Like 3
Opublikowano

Kupiłem karte 2/3 tygodnie temu, którą Send1N wrzucił i jestem mega zadowolony, jeżeli chodiz o same temperatury to jest petarda. Czasami mam wrażenie jedynie, że w tej serii 50xx jest jakiś problem ze sterownikami ale ogólnie to z czystym sumieniem karte mogę polecić. I nie wiem czy miałem szczęście czy nie ale cewek nie słyszę. 

Opublikowano (edytowane)

Mnie w to nie nie mieszaj :P ja akurat mam wywalone w to, jeszcze nigdy nie zwróciłem karty z tego powodu bo jak gram to i tak tego nie słyszę a w idle nic nie piszczy więc nie mam z tym problemu ;) ale są tacy co to przeżywają jak baba okres :E zwracając po 10 sztuk xD 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano
23 minuty temu, Send1N napisał(a):

ale są tacy co to przeżywają jak baba okres :E zwracając po 10 sztuk xD 

Odkąd pipek ma bana na forum nie wiemy dokładnie jakie perypetie u niego dalej się dzieją. Może już dobił do 20 sztuki? xD 
A co do cewek ja też mam szczęście i żadna karta nie utkwiła mi w pamięci aby piszczała. Coś mi się kojarzy RX 6600XT od MSI w wersji Gaming X ale bez tragedii... chociaż tego było tyle, że nie jestem pewien czy to ona.

• Like 1