Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pierwszy rzut objawy z resetowaniem sterownika/czarny ekran/pełne obroty to problemy GPU/MEM  być może z połączeniami/kulki, ale nie wykluczone też, że GPU też już robi wysiadkę. To już trzeba dokładnie zdiagnozować kartę.

Objaw pełnych obrotów to zanik podstawowych napięć na karcie - GPU/MEM przestają działać. Naprawa tak czy inaczej tania nie będzie nawet jak się skończy się tylko na reballingu.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.07.2025 o 09:33, MadaFakaYo napisał(a):

Hey,

Mam dosyć ciekawy problem z komputerem. A mianowicie, podczas włączenia go, komputer normalnie działa przez pewien okres czasu, po czym wyłączają się monitory oraz wentylatory na karcie graficznej zaczynają się obracać na maxa. Jedyną metodą na zażegnanie tej sytuacji to hard reset. 

Jest mnóstwo tematów o tym. Prawdopodobną przyczyną są "cudowne" sterowniki Nv.

Od nowości moja 5070Ti rówież kilka takich akcji mi zaserwowała

Do kompletu,aktualizacje Win też swoje dołożyły...

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/571897/black-screen-with-gpu-fans-going-at-max-speed/

Edytowane przez X360
Opublikowano

w takim razie jutro( a w zasadzie dzisiaj) runda 2, podmienię jej bios na oryginalny i zobaczymy. Ale nie robię już sobie zbytnio nadziei. Chciałem ją sprzedać na początku tego roku i dobrze że tego nie zrobiłem bo ktoś by na mnie teraz mścił :bandyta:

Opublikowano

mission failed, nie da rady przeflashować, karta wyje albo jej w ogóle nie widzi system. Raz zaczęło nawet go flashować ale wyskoczył błąd - cannot erase ROM. poszedł restart i wuj, gpu-z nawet już biosu na karcie nie widzi. teraz nawet nie atiflash nie chce załadować

Opublikowano
1 godzinę temu, Karro napisał(a):

To ją na amen załatwiłeś

Skoro 6800xt  wślij ja na serwis,jakąś wartość ma

ja ją chciałem uratować. sama się wypięła i odwróciła na pięcie. Niestety bez XT ale nadal to jakiś hajs warte. Jakieś podpowiedzi do kogo by można to podesłać ? Może ten chłopak z YT ? Paweł Ostrówka ?

Opublikowano

Spróbuj on czasem odkupuje uszkodzone karty, bo jeżeli rdzeń jest do wymiany + koszt robocizny to naprawa będzie nie opłacalna, wtedy może kupi od ciebie za 200 stówy dla samego PCB a ty kupisz sobie coś nowego ;)